Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bővítette mobilbanki digitális biztosítási szolgáltatásait a K&H Bank

A pénzügyek intézése egyre inkább a digitális térbe, a számítógépekről az okoseszközökre költözik.

Éppen ezért a K&H Bank tovább bővítette egyre népszerűbb mobilbanki digitális biztosítási szolgáltatásait – ismertette Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője online sajtótájékoztatón.
Elmondta, hogy a bank digitálisan aktív ügyfeleinek aránya idén csaknem 85 százalékra emelkedett a tavalyi több mint 70 százalékról, és a következő egy évben akár további 10 százalékponttal is bővülhet; a 670 ezer digitálisan aktív ügyfélből pedig mintegy félmillióan használják a mobilbankot. Havonta mintegy 3,2 millió érintésmentes fizetési tranzakciót bonyolítanak le az ügyfelek, ötödét valamilyen okoseszközön, okostelefonon vagy okosórán.
A K&H mobilbankjában egyre több biztosítási szolgáltatás érhető el: kockázati életbiztosítás, kárbejelentés és a kárügyintézés is nyomon követhető, valamint az összes, már megkötött biztosítást is át lehet tekinteni. Ismertetése szerint a K&H mobilbankban elérhető biztosítási szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbb az utasbiztosítás, mely 2021-ről 2022-re több mint 5 százalékkal nőtt. Több mint 12 ezren a mobiljukon kötik meg ezt a fajta biztosítást. A mobilon bejelentett kárügyek száma is emelkedett, a funkció K&H mobilbanki megjelenése óta a bejelentések 7 százaléka ezen a csatornán keresztül érkezett.
Németh Balázs elmondta: a prognózisok szerint 2024-re több mint 7,1 milliárd mobiltelefon-felhasználó lesz a Földön, tízből 9 embernek lesz mobiltelefonja, többségében okostelefon. A K&H célja, hogy a legfejlettebb digitális megoldásokat nyújtsa ügyfelei számára, minél több szolgáltatást elérhetővé téve egyetlen platformon – tette hozzá, megjegyezve, hogy Kate, a mobilbankban elérhető személyes digitális asszisztens segít eligazodni a funkciók között, és akár magát a szolgáltatást is elindítja.
A K&H Biztosító tavalyi nettó eredménye 6 milliárd forint lett az extraprofit-adó levonása után, az előző évi 6,7 milliárd forintot követően. A nem-életbiztosítási terület díjbevétele egy év alatt 12 százalékkal emelkedett, és elérte az 58 milliárd forintot. A legdinamikusabban növekvő üzletágak a casco, a lakásbiztosítás és a kkv voltak, kétszámjegyű növekedéssel, míg a kgfb szintén bővült éves szinten, 9 százalékkal. Az életbiztosítási terület kifejezetten jól teljesített: a rendszeres díjas, befektetéshez kötött üzletág éves szinten 20 százalékkal, a rendszeres díjas kockázati életbiztosítások üzletága pedig 11 százalékkal bővült. A biztosító saját tőkéje 28,6 milliárd forint volt, mérlegfőösszege pedig 185,6 milliárd forint 2022 év végén.
A K&H-csoport 3700 munkatársat foglalkoztat, országszerte 195 lakossági ügyfélpontot működtet, és csoportszinten 1,6 millió ügyfele van. A magyar gazdaság működését csaknem 3300 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport 2300 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet – ismertették. (MTI)