Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Újabb harminc BKK-automatánál lehet majd bankkártyával fizetni májustól

Május elsejétől újabb harminc jegy- és bérletautomatát tesz készpénzmentessé a Budapesti Közlekedési Központ.

A 315 automatából álló rendszer újabb 30 készülékét teszik készpénzmentessé, kizárólag olyan helyszíneken, ahol egy másik automatának köszönhetően a készpénzes fizetésre továbbra is lesz lehetőség. Így Budapesten már 55 olyan automata lesz elérhető, amelynél kényelmesen és érintésmentesen fizethetnek a közlekedők – olvasható a társaság által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
Mint írták, tavaly december 1-jén 25 jegy- és bérletautomatát készpénzmentesítettek. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a vásárlók ugyanúgy igénybe vették a bankkártyás automatákat, mint a készpénzzel működőket, ezáltal nem alakultak ki sorok a készpénzes automatáknál.
Májustól a következő helyszíneken lesznek készpénzmentes automaták: Batthyány tér, aluljáró; Békásmegyer, HÉV-állomás; Blaha Lujza tér, metróbejárat; Corvin-negyed, aluljáró szint; Deák Ferenc tér, ügyfélközpont; Deák Ferenc tér, 100E buszmegálló; Dózsa György út, metróállomás; Fővám tér, metróbejárat; Göncz Árpád városközpont, metróbejárat; Határ út, metróbejárat; Jászai Mari tér, 4-es és 6-os villamosmegálló; Kálvin tér, metróbejárat; Kelenföld vasútállomás, az Etele tér és az „A” peron között; Kelenföld vasútállomás, vasúti aluljáró, a „B” és a „C” peron között; Keleti pályaudvar, metróállomás; Keleti pályaudvar, közös metróbejárat; Keleti pályaudvar, metróbejárat, aluljáró szint; Klinikák, állomásépület; Kossuth Lajos tér, metróállomás; KÖKI, MÁV-felüljáró; Közvágóhíd, HÉV-állomás; Lehel tér, aluljáró; Margit híd, budai hídfő, aluljáró; Móricz Zsigmond körtér, metróbejárat; Nyugati pályaudvar, metróbejárat Westend; Oktogon, felszín; Örs vezér tere, HÉV-vágány; Örs vezér tere, metróbejárat; Szentendre, HÉV-állomás; Újbuda-központ, metróbejárat.
A felsorolt automaták megjelenése minimálisan változik: letakarják a készülékek készpénzt elfogadó és kiadó nyílásait, illetve egy matrica is figyelmezteti majd az ügyfeleket a vásárlási módokra – közölte a BKK.
Mint írták, a készpénzmentességnek köszönhetően javul az automaták üzembiztonsága, a hálózat üzemeltetése még kiszámíthatóbb lesz, az automaták élettartama is nőhet. Összességében tehát gazdaságosabb lesz az automata hálózat fenntartása – mutattak rá.
A BKK kitért arra is, hogy idén a BKK automatás vásárlásokon belül a bankkártyás tranzakciók aránya 60 százalék fölé emelkedett. A bankkártyás automatás-vásárlások összértéke is folyamatosan nő, idén az értékesítésen belül ez már 77 százalék felett van.