Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Májustól újra lehet menetrend szerinti hajókkal utazni BKK-bérlettel

A Mahart budapesti körjáraton keddtől péntekig a BKK havi vagy annál hosszabb érvényességű bérletével díjmentesen lehet utazni.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margitsziget budai oldalánál elhaladva, a Batthyány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez.
A hajójárat keddtől vasárnapig 11 és 19 óra között kétóránként indul. Az utolsó járat 20.15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.
Papíralapú Budapest-bérlettel vagy a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni. Mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a kedvezmények nem érvényesek, így a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége azon nem érvényes – figyelmeztettek.
Szombaton és vasárnap, illetve Budapest-bérlet nélkül a felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet vinni. A jegy érvényességének napján akár többször is lehet utazni – közölték.
Jegyet váltani a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. További információk a bkk.hu/hajo oldalon olvashatók – áll a közleményben.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA