Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Május 1-jétől használható vármegye- és országbérlet

További tárgyalások folynak a bérletek kiterjesztésének döntésében.

Olcsónak, egyszerűnek és igazságosnak nevezte a május 1-jétől használható vármegye- és országbérletet az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára székesfehérvári sajtótájékoztatóján.
Nagy Bálint azt mondta, fontos közlekedéspolitikai cél hozzájárulni a lakosság mobilizációjához és a gazdasági növekedéshez.
Hozzátette, a jelenleg zajló tárgyalások azt célozzák, hogy a helyközi közlekedésen kívül a helyire is kiterjesszék a vármegye- és országbérletekhez hasonló rendszert; egyebek mellett Zalaegerszegen és Székesfehérváron folynak ez ügyben egyeztetések.
Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója közölte: az ország- és vármegyebérletek április 24-e óta elővételben megvásárolhatók a MÁV applikációban, és péntektől több mint 1100 értékesítési ponton, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban, valamint az automatákból is. Május 1-jétől pedig a Volánbuszok fedélzetén az autóbuszvezetőknél is meg lehet majd váltani azokat. A BKK értékesítési pontjain az országbérlet és a Pest vármegyei bérlet vásárolható meg elsejétől.
Kitért arra, hogy a jegyrendszer korszerűsítésén túl a járműflotta és az infrastruktúra fejlesztésére is nagy hangsúlyt helyeznek.
A fejlesztések között említette a Nyugati-pályaudvar felújítását, valamint a veszprémi vasútállomás korszerűsítését.
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fontos célnak nevezte, hogy az ingázók minél többen használják az autó helyett a közösségi közlekedést.
Hegyi Zsolt, a MÁV-START vezérigazgató-helyettese bemutatta az országberlet.hu honlapot, amelyen az új bérlettel kapcsolatos információk megtalálhatók.
Itt olvasható az is, hogy az egy-egy vármegye területére érvényes teljes árú bérlet 9450 forintba, a diákbérlet pedig 945 forintba kerül. Az országbérlet ára 18 900 forint, a tanulók 1890 forintért tudják megvásárolni. (MTI)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás