Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mutatjuk, hol kell közlekedési változásokra számítani a Tour de Hongrie miatt Budapesten vasárnap

Számos út kerül lezárásra vasárnap hajnaltól este 18 óráig.

Közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni Budapesten vasárnap a Tour de Hongrie mezőnyének megérkezésekor – közölte a Budapesti Közekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel, hozzátéve, hogy a lezárások BKK-járatokat is érintenek.
Azt írták, vasárnap hajnaltól 18 óráig lezárják az Árpád fejedelem útját, valamint a Margit híd alatti területet, majd 8 és 16 óra között korlátozásokra kell készülni az Árpád fejedelem útja-Elvis Presley tér-Margit híd-Jászai Mari tér útvonalon.
Lezárják továbbá az Antall József rakpart (pesti alsó rakpart)-Széchenyi tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Apród utca- Attila út-Alagút-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem tér-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja útvonalon.
A lezárások miatt május 14-én, vasárnap a 2-es, 2B és a 23-as villamosok 7 és 16 óra között – az Eötvös téri útátjáró zárása miatt – két szakaszon, a Jászai Mari tér és Széchenyi István tér, illetve a déli végállomások és a Boráros tér között közlekednek; a kimaradó szakaszon a 15-ös busszal lehet utazni.
A 4-es és a 6-os villamosok 9-től 15 óráig nem állnak meg a Margitszigetnél; a 19-es villamos hajnaltól előreláthatólag 17 óráig két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér, illetve a Bécsi út/Vörösvári út és a Széll Kálmán tér között jár.
Hajnaltól a 41-es villamos és az N19-es nosztalgia villamos előreláthatólag 17 óráig módosított útvonalon, a Krisztina körúton közlekedik.
Több busz útvonala is megváltozik: az 5-ös busz módosított útvonalon, a Dózsa György tér érintése nélkül, a Mészáros utcán közlekedik; a 9-es busz hajnaltól 18 óráig módosított útvonalon, a Váci úton és az Árpád hídon jár; a 11-es busz 9-15 között módosított útvonalon, a Nagybányai út és a Széll Kálmán tér között közlekedik, nem érintve a Batthyány teret; a 39-es busz 9-15 óra között a Ráth György utca és a Széna tér között közlekedik; a 16-os és a 216-os autóbuszok 8 és 16 óra között nem járnak, helyettük a sűrítve közlekedő 16A busszal érhető el a Várnegyed a Széll Kálmán tér felől; a 26-os busz hajnaltól 17-ig nem közlekedik a Margit hídon, csak a Göncz Árpád városközpont és a Centenáriumi emlékmű között jár; a 226-os busz hajnaltól 17 óráig módosított útvonalon, az Óbudai-sziget és a Göncz Árpád városközpont között jár, de az Árpád híd felől mindkét irányban betér a Margitszigetre a Centenáriumi emlékműhöz; a 105-ös és a 210B buszok 8 és 16 óra között módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon közlekednek; a 178-as busz 8 és 16 óra között módosított útvonalon, csak Budán jár, a Deák Ferenc tér helyett az Attila úton a Széll Kálmán térig közlekedik.
Idén a 150. születésnapját ünneplő Budapest, a Budapesti Közlekedési Központ és a Tour de Hongrie-t szervező Vuelta Sportiroda közös, lakossági kerékpározást is szervez a verseny alkalmából – írták.