Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Német nyelvből vizsgáztak az érettségiző diákok

A német nyelvű írásbeli vizsgákkal folytatódott az érettségi pénteken.

Az Oktatási Hivatal (OH) délelőtt közölt adatai szerint középszinten 920 helyszínen 11 537, emelt szinten 54 helyszínen 2077 vizsgázó tesz érettségi vizsgát ebből a tantárgyból.
A hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden esetben azonos.
Középszinten az írásbeli időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. Ezt követően, 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlapot oldják meg a diákok 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésükre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.
Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.
Kitértek arra is, hogy az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten lehetett használni nyomtatott szótárt.
Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.