Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ismeretlen tettes ellen indult eljárás a szlovákiai halálos buszbalesetben

Folyamatosan szállítják haza a megsérült utasokat.

A szlovák rendőrség szerdán hivatalosan arról adott tájékoztatást, hogy ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás a szlovák D2-es autópályán hétfőn történt magyar buszbaleset miatt – közölte hivatalos Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.
Menczer Tamás elmondta: a szlovák büntetőtörvénykönyv szerinti általános veszélyeztetés bűntette miatt indult az eljárás. Hozzátette: a baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz, így jelenleg nem gyanúsítottak meg senkit.
Az államtitkár a sérültekről elmondta: kedden újabb öt ember tért haza, így jelenleg 18-an vannak kórházban. – A munkatársaink mellett hat szlovákul beszélő szakápoló segíti a kommunikációt, a kapcsolattartást – mondta Menczer Tamás.
Beszámolt arról is, hogy megkezdődött az együttműködés az Országos Mentőszolgálattal a betegek hazaszállításáról. Jelenleg 3 sérült hazaszállításának előkészítését végzik.
Menczer Tamás együttérzését fejezte ki az áldozat családjának, a sérülteknek pedig felépülést kívánt a videóban.
Egy magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. (MTI)