Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Politikai babérokra tört a sportoló: Átvette mandátumát Kammerer Zoltán polgármester Gödön

Ünnepélyes keretek között átvette mandátumát szerdán Göd frissen megválasztott független polgármestere, Kammerer Zoltán.

A gödi Gróf Széchenyi Ödön parkban tartott eseményen az ünnepélyes eskütételt követően az új polgármester a terveiről beszélve kiemelte: erős, összetartó közösséget kíván Gödön építeni. Mint fogalmazott, a legfontosabb Göd és a békesség, leginkább testületen belül, mert meggyőződése, hogyha bent béke van, akkor az kihat a népességre, a lakosságra is.
Hozzátette: hisz abban, hogy a testülettel „egy irányba tudnak evezni”.
Kammerer Zoltán hangsúlyozta, hogy minden gödit szeretne képviselni, a következő napok konkrét lépéseit ismertetve pedig egyebek mellett az önkormányzat működésének felülvizsgálatáról, egy új szervezeti és működési szabályzat elfogadásáról és a költségvetés áttekintéséről beszélt. Szólt arról is, hogy szeretné, ha Göd rövid időn belül szebb, tisztább, rendezettebb település lenne.
A városban lévő vállalatokkal és az ideérkező vendégekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a szabályokat mindenkinek a legszigorúbban be kell tartani”.
Beszélt arról is, hogy monitoringkutakat fognak létesíteni, folyamatosan mérni fogják a víz, a levegő minőségét és a zaj szintjét. Ezeknek az eredményeknek a lakosság számára állandóan elérhetőek kell lenniük. „Bármely érték is közelíteni fog a megengedett mértékhez, határhoz, azonnal értesíteni fogjuk az illetékes hatóságot” – mondta.
A háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó a park mellett található kajak-kenu szakosztály kikötőjére utalva elmondta, hogy a mandátumátadó helyszíne azért különleges számára, mert 36 évvel ezelőtt itt kezdődött el élete egyik legmeghatározóbb fejezete.
Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy Kammerer Zoltánt a szavazók 57,31 százaléka választotta meg, és ilyen arányban még soha nem választottak polgármestert Gödön. Ez nagyon nagy felhatalmazás, amivel élni kell, de óriási felelősség is – mondta, hozzátéve: azt kívánja, hogy „mostantól kezdve Göd városa legyen a béke és egyetértés városa”.
Kammerer Zoltán független jelöltet a május 14-i időközi képviselő- és polgármester-választáson választották Göd új polgármesterévé és az 5. választókerület képviselőjévé. (MTI)

MTI/Kovács Tamás