Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hatmilliárd forint előadóművészeti támogatást ítélt oda a KIM

A regisztrált előadóművészeti szervezetek támogatására fordítható keretösszeget a KIM négymilliárdról emelte hatmilliárd forintra.

Összesen hatmilliárd forint támogatást nyertek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett előadóművészeti szervezetek, beleértve a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezeteket is – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) sajtó- és kommunikációs főosztálya hétfőn az MTI-vel.
A közleményben kiemelték, hogy a korábbi években előadó-művészeti többlettámogatás néven ismert pályázat döntési listái a vártnál korábban, már hétfőn 14 órától érhetőek el az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján. A miniszteri döntést követően az EMET minden érintett, szabályosan regisztrált szervezetet értesít.
A pályázati felhívásban szereplő kategóriák a következők voltak: kiemelt művészeti értékekkel bíró szakmai programok támogatása; gyermek, ifjúsági és családoknak szóló művészeti programok támogatása; nemzetközi térben megvalósuló, kiemelt előadóművészeti jelentőséggel bíró programok támogatása; határon átnyúló magyar-magyar és országhatáron belüli koprodukciók elősegítése; szakmai fesztiválok támogatása; alapműködést elősegítő, kiegészítő támogatás – olvasható a közleményben.