Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyorsul az elszegényedés Magyarországon

A bérek nem tudnak lépést tartani az árak növekedésével.

Magyarországon hónapok óta tart és gyorsul az elszegényedés – közölte az MSZP alelnöke kedden.
Korózs Lajos az MSZP YouTube-csatornáján közvetített sajtótájékoztatón az elszegényedés okaként jelölte meg, hogy a magyar gazdaság technikai recesszióban van, hogy a magyar inflációs ráta háromszorosa az uniós átlagnak és hogy „gyalázatosan gyenge a forint”.
Hozzátette: az élelmiszerek majdnem 40 százalékkal drágultak éves viszonylatban, míg a lakásüzemeltetés költségei – ahova a háztartási energia is tartozik – 26,3 százalékkal nőttek.
Szerinte az elszegényedés folyamata hónapok óta tart és gyorsul, szinte megállíthatatlan.
Az ellenzéki politikus elmondta, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai is azt mutatják, hogy a fogyasztás mérséklődése mellett a reálkeresetek is hónapról hónapra hét százalékkal csökkennek.
Korózs Lajos a nyugdíjakról azt mondta, most júniustól legalább öt százalékos emelést kellett volna adnia a kormánynak, mert a januári 15 százalékos nyugdíjemelést megette az infláció.
Szerinte „a legújabb megszorítások már itt vannak a nyakunkon”. Kifogásolta, hogy a megtakarításokra a jövőben 13 százalékos szociális hozzájárulást is kell fizetni, és hogy a 10 ezer forint feletti gyógyszerekre 40 százalékos adót vetnek ki júliustól.
Az MSZP alelnöke úgy összegzett, az adóemelés és a napi sarc kormánya a mostani. (MTI)