Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Július 15-től egy hónapig „partmenti köztérré alakul” a pesti alsó rakpart egy szakasza

Idén már harmadik alkalommal nyitják meg a lezárt szakaszt.

A nyáron nemcsak hétvégente, hanem július 15-től egy hónapon keresztül a hét minden napján megnyílik a pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosok és kerékpározók előtt – hívta fel a figyelmet a főpolgármester csütörtökön Facebook-posztjában.
Karácsony Gergely úgy fogalmazott: az idei a harmadik év, hogy nyáron hosszabb időre „partmenti köztérré” alakul a rakpartok egy-egy szakasza. Felidézte: 2021-ben a pesti oldalon a Lánchíd és a Parlament között létesítettek pihenőpartot, tavaly pedig a budai oldalon a Lánchíd környezetében.
– Idén ismét a pesti oldalon, a Lánchíd és az Erzsébet híd között alakítottunk ki vízparti teraszt a város talán legszebb panorámájú részén – írta a főpolgármester. Közölte: idén is a Valyo, város és a folyó Egyesülettel közösen rendezik be a rakpartot, és köszönik az együttműködést a MAHART PassNave Kft.-nek és a Főkert-nek is.
Karácsony Gergely kifejtette: „már nemcsak több tucat dézsás növényt, padokat és asztalokat” lehet találni a Jane Haining rakparton, hanem „hűsítő párakaput, árnyékolókat, közösségi grillt és homokozót”, illetve „megnyitotta a kapuit a sokak számára ismeretlen rakparti viadukt”, és lesznek különböző programok is. (MTI)