Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Forgalmi változásokra kell számítani az M3-as autópályán Budapest és Mogyoród között a Magyar nagydíj idején

Az idei évben július 21. és július 23. között rendezik meg a Formula 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját.

A rendezvény miatt forgalmi változásokra kell készülni az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán.
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az M3 autópályán közlekedők a 19-es kilométernél lévő Hungaroring csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a versenypályát.
A VIP-vendégek részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 13-as és a 18-as kilométer között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki – tették hozzá.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring: az M5-ös autópálya felől jövők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végig haladva, az M3-as autópálya mogyoródi, valamint a 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a versenypályát.
Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák jelzik majd – írták.
A verseny befejezését követően, a 19-es kilométerszelvénynél lévő csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3 autópályára.
A közlemény szerint M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt kell számítani.
A Budapest felé vezető oldal forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között jelentősen nő majd – figyelmeztetett a MKIF.
Azt javasolták, hogy a torlódások elkerülése érdekében érdemes Budapest felé az M31-es autópálya-M0-s autóút útvonalat választani.
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte hétfőn a police.hu oldalon, hogy a sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, ami a település és a környék forgalmát erősen leterheli, ezért arra kérik a mogyoródiakat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el otthonról, ha az feltétlenül szükséges.
Figyelmeztettek arra is, hogy a versenypálya környékén és az odavezető utakon péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok – tették hozzá.
A rendezvény ideje alatt Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom, azonban a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypályától kifelé közlekedhetnek a járművek. Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – ahogy az adott közlekedési helyzet engedi – szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig onnan kifelé haladhatnak az autósok. A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba, csak a főbejárat felé, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni. A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányban haladhatnak az autósok, a versenyek végén megfordul a forgalmi rend – tudatták.
Tömegközlekedéssel a 8-as HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához. A HÉV kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3. számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban az ingyenes buszok viszik a nézőket a gödöllői MÁV-, illetve HÉV-megállóba – áll a közleményben.