Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Újabb jegyautomatákat alakít készpénzmentessé a BKK

Egyelőre huszonöt automatát alakítanak át.

A megváltozott vásárlási szokásokhoz igazodva, az ügyfelek gyorsabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében augusztus 1-jétől a BKK újabb jegy- és bérletautomatákat tesz készpénzmentessé – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
Közleményük szerint a lépéssel „csökken az ügyfelek megkárosítását célzó visszaélések lehetősége”, a készülékek üzemeltetése pedig kiszámíthatóbb és üzembiztosabb lesz.
Mint írták, augusztustól 25 automatát alakítanak át, a lépéssel ráadásul tovább nőhet az automaták élettartama, így gazdaságosabb lesz a hálózat fenntartása. „A lépésnek köszönhetően egyre több olyan készülék lesz a városban, amelyeket már semmilyen módon nem lehet manipulálni, azaz nem tudják megkárosítani az ügyfeleket az erre szakosodott bűnelkövetők” – hangsúlyozta a BKK.
Emlékeztettek arra is, hogy tavaly decemberben 25, idén májusban pedig 30 automatát már készpénzmentesítettek. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a vásárlók ugyanúgy igénybe vették a bankkártyás automatákat, viszont így kevésbé alakultak ki sorok.
A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi évek statisztikái szerint egyre többen vásárolnak bankkártyával és egyre népszerűbbek a digitális megoldások: a budapesti automatáknál 63 százalék fölé emelkedett a bankkártyás tranzakciók aránya, és júniusban már minden negyedik teljesárú BKK bérletet digitális formában vásároltak meg.
Megjegyezték ugyanakkor, hogy az átalakítást követően továbbra is minden helyszínen, illetve annak közvetlen közelében lesz olyan automata, amelynél készpénzzel lehet vásárolni.

Fotó: BKK