Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ma még forróság várható, a jövő héten hullámzó frontrendszer érkezik

Vasárnap még 32-39 Celsius-fokos maximumhőmérsékletre van kilátás.

A jövő hét első felében változás várható az időjárásban: hétfőn eléri az északnyugati országrészt egy hullámzó frontrendszer, de a hűvösebb, frissebb levegő az Alföldre valószínűleg csak szerdán érkezik meg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.
Az előrejelzés szerint a Kárpát-medencét továbbra is forró, szubtrópusi eredetű légtömeg tölti ki. Szombat este az országtól északnyugatra, északra záporok, zivatarok húznak majd el, amelyek beérhetnek Magyarország területe fölé is, a hőmérséklet hajnalra 20 Celsius-fok körülire csökken.
Vasárnap napközben szikrázó napsütés várható, azt csak néhány helyen szűri majd fátyolfelhő. A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között várható és akár a napi melegrekord is megdőlhet.
Hétfőn nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, mert egyre közelebb kerül az országhoz egy hullámzó frontrendszer. Ez előbb az északnyugati országrészt éri el, így ott már hétfőn 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet és nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. Az ország délkeleti részébe egy-két napos „csúszással” érkezik meg a hűvösebb, frissebb levegő, addig ott tikkasztó forróságra kell számítani – derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből. (MTI)