Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon, ketten meghaltak – Fotók!

A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap – közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben egy 67 éves és egy 37 éves férfi vesztette életét.

lezuhant2


Az önkormányzat a közleményében azt írta, hogy a baleset ismeretlen körülmények között történt.
Sajtóinformációk szerint egy Trojan típusú gép zuhant le. A repülő felrobbant a földbe csapódáskor.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben két ember meghalt, négyen égési sérüléseket szenvedtek.
A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról –, valamint több mentőautó is érkezett.
A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek – közölte Győrfi Pál.

lezuhant3


A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.
A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A többezres tömeg megkezdte a helyszín szervezett elhagyását – közölte kora este a rendőrség.

Fotó: MTI/Lakatos Péter