Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Több mint 800 ezren támogatták adójuk egy százalékával a katolikus egyház intézményeinek szolgálatát

Évről évre egyre többen ajánlják fel adójuk egy százalékát.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) köszönetet mondott annak az idén már több mint 800 ezer felajánlónak, aki adója egy százalékával támogatta intézményeik szolgálatát.

Az MKPK szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a felajánlott összegből az egyház különböző intézményei mellett a katolikus egyház karitatív tevékenységét támogatják.
Kitértek arra: egyházuk karitatív tevékenysége az ország szinte minden pontján jelen van az országos és egyházmegyei karitász, valamint a szerzetesi közösségek szolgálatain keresztül. – Munkatársaink igyekeznek a lehető legtöbb nehéz helyzetben lévő emberhez eljuttatni a tevékeny krisztusi szeretetet – tették hozzá.
Katolikus óvodáink és iskoláink támogatása is kiemelten fontos számunkra. Folyamatosan segítjük a háború miatt nélkülöző gyermekeket és családokat, valamint a kritikus helyzetbe került kárpátaljai testvéreinket is – sorolták.
Örömüket fejezték ki, hogy a katolikus hívők évről évre tudatosabbak, valamint hogy mások is egyre többen látják és tapasztalják a katolikus egyház jelenlétét a hétköznapokban.
Mindezt az is bizonyítja, hogy az utóbbi közel tizenöt évben 61 százalékkal nőtt azok száma, akik a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják fel adójuk egy százalékát – olvasható a közleményben.