Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Világháborús bomba miatt kiürítik pénteken a XII. kerület egy részét

Második világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét péntek reggel, várhatóan kora délutánig.

A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje, Gajdos Milán főhadnagy az MTI-nek elmondta: hétfőn érkezett a tűzszerész ügyeletre a bejelentés, hogy a XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, földmunkák során egy nagyméretű feltételezett robbanóeszközre bukkantak.
A tűzszerész járőr parancsnoka a helyszínen megállapította, hogy egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát került elő – tette hozzá.
Közölte azt is, a második világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához a rendőrség mintegy 250 méter sugarú körben zárja majd le október 6-án, pénteken a kora reggeli órákban az érintett területet.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az alábbi utcákat illetve ingatlanokat érinti a lezárás és kiürítés: Alkotás utca 31-47.; Beethoven utca; Böszörményi út 30-32. szám D. épület; Böszörményi út 16-28.; Brassai S. utca 3-5.; Dolgos utca. 1-19.; Hertelendy utca; Királyhágó utca 10-18.; Kiss János altábornagy utca. 22-42., 19-39.; Kléh István utca; Márvány utca 36-50., 27-29.; Nagy Jenő utca 2-6.; Szoboszlai utca; Tartsay Vilmos utca. 14-30., 1-21c.; Ugocsa utca.
– A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti többek között az ott lakókat, dolgozókat, járművezetőket, oktatási intézményeket látogató gyermekeket és szüleiket, hogy lakosságvédelmi intézkedés keretében a felsorolt utcákban, illetve a térképen jelölt területen található ingatlanokat pénteken 8 óráig mindenkinek el kell hagynia – fogalmaztak.
A közlemény szerint az érintett területet a rendőrség pénteken 7 órától várhatóan 14 óráig lezárja, oda behajtani nem lehet. Pihenőhelyet a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében (Böszörményi út 23-25.) találhatnak azok, akiknek nincs hova menniük – írták.
Részletes tájékoztatás a rendőrség honlapján található.
A XII. kerületi önkormányzat korábban azt közölte, hogy a második világháborús betonromboló bombát – földmunkák közben – a Kiss János altábornagy utca 29. számú társasházi ingatlanon találták. (MTI)

A fotó illusztráció!