Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Halottak napja – Hosszabb nyitvatartás a fővárosi temetőkben

A forgalmas napokon a biztonság érdekében megerősített rendészeti szolgálatot biztosítanak az üzemeltetők.

Hosszabb nyitvatartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők Mindenszentek – Halottak napja időszakában – tudatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-vel.
Budapesten a temetők október 30-31-én reggel 7 órától este 8-ig, november 1-2-án reggel fél 8-tól este 8-ig lesznek nyitva. Az Új Köztemetőben október 30. és november 1. között reggel 8 órától délután 5 óráig ingyenesen közlekedhetnek kisbusszal a látogatók.
A kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében október 31-től november 2-ig a temetőkbe gépjárművel behajtani tilos. Kivétel ez alól az Új Köztemető, ahova – a temetői forgalomtól és telítettségétől függően – október 31-én reggel 7 órától november 2-án este 8 óráig díjmentesen lehet gépjárművel behajtani.
Az uniós országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjárművek időkorlátozás nélkül hajthatnak be a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) által fenntartott temetőkbe, amennyiben ezt a sírkertek gyalogosforgalma lehetővé teszi. A BTI arra kéri az idős, vagy mozgásukban korlátozott látogatókat, hogy ezeken a napokon inkább a kisebb forgalmú, délelőtti órákban keressék fel a temetőket. Az Angeli úti és a Tamás utcai temetőknél a sírkertek kis mérete miatt nem hajthatnak be járművek.
A biztonságos temetőlátogatás, valamint a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a BTI a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is közös kegyeleti megemlékezést tartanak az Új Köztemető szóró parcellájánál október 31-én délután 5 órától és a Farkasréti temetőben a ravatalozó előtti téren november 1-jén délután 5 órától – közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.