Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Halottak napján a BKK sűríti járatait a temetőket érintő vonalakon

A temetők környékén útlezárásokra kell számítani.

A héten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek, kivéve szerdán, amikor ünnepnapi, munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben; a temetőket érintő vonalakon ugyanakkor sűrítik a járatokat mindenszentek ünnepe miatt – tudatták közleményben hétfőn.
Az ünnepi időszakban a sírkertek környékén jellemző jelentős gépkocsiforgalom, illetve korlátozott parkolási lehetőségek miatt a BKK javasolja, hogy elsősorban a közösségi közlekedési eszközöket válasszák a temetőkbe látogatók.
Az Új köztemető megközelítésére a BKK a Blaha Lujza tér felől a 28-as, az ebben az időszakban minden nap napközben az Új köztemetőig közlekedő 37-es villamost, továbbá szerdán a Keleti pályaudvar és az Új köztemető között közlekedő 28B villamost, a Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as, a 202E és a 268-as autóbuszokat, valamint november 1-jén, szerdán Kőbánya-Kispest és Új köztemető között közlekedő 68B autóbuszt ajánlja. Módosul a 95-ös és a 195-ös autóbusz útvonala. A Felsőcsatári köz végállomás felé tartó buszok szerdáig a Harmat utca-Újhegyi út útvonalon érik el a temetőt, és az útvonalváltozás miatt nem érintik a Kada utca/Mádi utca, Kada utca/Maglódi út, a Bajcsy-Zsilinszky kórház, a Venyige utca és a Sírkert út megállóhelyet. A temetőnél az Újhegyi úton, a körforgalom előtt áll meg a 95-ös busz.
Az Új köztemető környékén ideiglenes forgalmi rend lép életbe. Az Újhegyi utat a Maglódi úttól a temető bejárata felé a közösségi közlekedésnek tartják fenn szerdán este 8 óráig, s ebben az időszakban a Sírkert utat egyirányúsítják a Kozma utca irányába. A Kozma utca Jászberényi út-körforgalom közötti szakaszát szerdán este 8 óráig a forgalom nagyságának függvényében a Jászberényi út irányába csak a közösségi közlekedési járatok használhatják.
A Farkasréti temető a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar, illetve az M2-es metró felől szerdán napközben sűrűbben közlekedő 59-es, illetve az 59A villamossal érhető el, és ezen a napon gyakrabban közlekedik a 8E és az 53-as autóbusz is.
Az Óbudai temető megközelítéséhez szerdán a sűrűbben induló 160-as, továbbá a 260-as járatot ajánlja a BKK. A 118-as és a 218-as autóbusz mellett 118B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul a Szentlélek tér és az Óbudai autóbuszgarázs között.
A Rákospalotai temető megközelítéséhez a november 1-jén a szokásosnál sűrűbben induló 196-os, 196A, valamint a 231-es és a 231B autóbuszokat, továbbá a szerdáig a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedő 130-as járatot ajánlja a BKK.
A Kispesti temető megközelítéséhez a 42-es villamos helyett közlekedő pótlóbuszt, továbbá a 93-as, a 93A, a 132E, a 142E, a 194-es és a 194B autóbuszokat ajánlja a BKK.
A Budafoki temető az 58-as és a 158-as, a 250-es és a 250B buszjárattal, valamint november 1-jén a Savoya Parktól induló 158B autóbusszal közelíthető meg.
A Fiumei Úti Sírkert megközelítésére a BKK a 23-as, illetve a 24-es villamos mellett Kőbánya felől a 28-as, a 28A és a 37-es villamost ajánlja. Szerdán rendkívüli járatként a Keleti pályaudvar és az Új köztemető között 28B jelzéssel is közlekedik villamos.
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BudapestGO alkalmazáson és a BKK Info weboldalán keresztül – közölték. (MTI)

Fotó: Katona Tibor/MTI