Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Börtönből követtek el telefonos csalásokat

A 49 éves budapesti és a 37 éves gönyűi férfi 2021 októberében zárkatársakként szabadságvesztésüket töltötték a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Csalás és pénzmosás miatt emeltek vádat Lentiben három ember ellen, akik közül ketten a börtönből, engedély nélkül tartott telefonnal csaltak ki százezreket nyereményeket ígérő hívásaikkal – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.
Az elsőrendű vádlott rokonai, ismerősei anyagi támogatása érdekében döntöttek úgy, hogy pénzt csalnak ki ismeretlen személyektől a zárkájukban engedély nélkül tartott telefonokról, azt állítva az ismeretlenül tárcsázott személyeknek, hogy egy mobiltelefon-szolgáltató nyereményjátékán nyertek.
A sértetteket arra vették rá, hogy a ténylegesen nem létező nyereményük megszerzéséhez lépjenek be az internetbankjukba, és az útmutatásaikat követve utalásokat hajtsanak végre az általuk megadott bankszámlaszámra. Ehhez a budapesti férfi telefonon felvette a kapcsolatot távoli ismerősével, a harmadrendű vádlottként szereplő 22 éves miskolci nővel, hogy az ő bankszámlájára érkezzenek a kicsalt összegek, amelyek felét a nő megtarthatta.
A gönyűi vádlott egy mobilszolgáltató munkatársaként bemutatkozva a börtönből egy Lentiben élő sértettet hívott fel, akivel a netbankján keresztül több mint 360 ezer forintot utaltatott át a miskolci nő számlájára. Egy gyöngyössolymosi sértettől ugyanezzel a módszerrel mintegy 300 ezer forintot szerzett meg.
A budapesti vádlott már a megtévesztő hívások során értesítette a miskolci nőt, hogy vegye fel az átutalt összegeket, de a pénz egy részének felvétele után zárolták a számláját.
A többszörös visszaesőnek számító két férfival szemben csalás bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Lenti Járási Ügyészség, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte pénzmosás bűntette miatt.