Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

November 30-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira

A központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon.

November 30-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.
A közlemény szerint idén 535 középiskola írt elő írásbelit a hozzá jelentkező tanulóknak. Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetők ezen középiskolák adatai, valamint az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.
Azt írták, a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2024/2025-ös tanévben, és megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik fel a jelentkezőket. Közülük 535 középiskola (az intézmények 48 százaléka) jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. A jelentkezést november 30-ig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni – ismertette az OH.