Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hétvégén vágták ki, ma pedig már érkezik a végleges helyére, Parlament elé az ország karácsonyfája

A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

Hétfőn érkezik – a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

kivagtakafat Czegledi Zsoltmti 3


Mint írták, hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.
A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

kivagtakafat Czegledi Zsoltmti2


A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától. A korlátozások a Hajdúszoboszló-4-es főút- M4-es autóút- M0-s autóút- M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz-XI. Budaörsi út-BAH-csomópont-XII. Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút-Bem József utca-Tölgyfa utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Balassi Bálint utca- Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt