Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Január 15-től igényelhetik a cégek a Baross Gábor Újraiparosítási hitelprogram termékeit

Az előző évhez hasonlóan a hazai vállalatok kereskedelmi bankoknál, lízingcégeknél, valamint az EXIM-nél közvetlenül is igényelhetnek finanszírozást.

Január 15-től igényelhetik a vállalkozások a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált termékeit – tájékoztatta az EXIM Magyarország az MTI-t.
A közlemény szerint az állami exporthitel-ügynökség csütörtökön 15 kereskedelmi banki partnerének és nyolc lízingcégnek tartott részletes tájékoztatót a hitelprogram termékeiről és az igénylés folyamatáról.
A tájékoztatón bejelentették, a tízéves futamidejű hitel és az ötéves futamidejű lízing kamata forintban akár 5 százalék, euróban akár 3 százalék is lehet.
Az EXIM emlékeztett: a kormány december utolsó napjaiban meghozott döntése értelmében 200 milliárd többletforrással 2024-ben is folytatódik minden idők egyik legsikeresebb kormányzati hitelprogramja, amely 2023. február elsején indult 700 milliárd forintos kerettel, amelyet később 1000 milliárd forintra emeltek.