Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hétköznap estére is elsőajtós felszállási rendet vezet be a BKK

Péntektől hétköznap estékre is kiterjeszti az elsőajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK tájékoztatása szerint fokozatosan vezetik be, hogy este nyolc óra után a fővárosban közlekedő buszokon és trolikon a járművezetők a felszálláskor ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét.
Az írták, hogy az intézkedést szakaszosan léptetik életbe, a tervek szerint március közepétől már valamennyi buszra és trolira – a Rákóczi úton közlekedő járatok bizonyos szakaszainak kivételével – hétköznap este, illetve hétvégén és ünnepnapokon csak az első ajtónál lehet felszállni.
Az új esti felszállási rendet péntektől a 11-es, a 182-es és a 184-es buszon, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszon vezetik be. A 110-es és a 112-es busz esetében csak a budai szakaszon lép életbe az elsőajtós felszállás. Bosnyák tér és a Március 15. tér közötti pesti szakaszon továbbra is minden nap, minden időszakban az összes ajtót lehet le- és felszállásra használni – ismertette a részleteket a társaság. A bevezetés időszakában hétköznap esténként a járművezetők mellett a BKK utaskoordinátorai is segítik a közlekedőket a felszállási renddel kapcsolatban.
A BKK közlése szerint az utasok gyorsan megszokták az elsőajtós felszállást és pozitívan ítélik meg annak hatását, nevezetesen, hogy növekedett az utasok biztonságérzete, illetve a becsületesen, jeggyel vagy bérlettel utazók érdekeit szem előtt tartva könnyebben kiszűrhetők a bliccelők. Hozzátették, hogy a kezdeti időszakban előforduló hosszabb felszállási idő is jelentősen lerövidült mára, az ügyfelek hozzászoktak, hogy időben előkészítsék utazási okmányaikat, és ne álljanak meg az első ajtó közelében, hanem a járművek belső részén foglaljanak helyet. (MTI)