Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sok munkát ad a szeles időjárás a fővárosi tűzoltóknak

A tűzoltókat a szeles időjárás miatt útra dőlt fák eltávolítása vagy a megrongálódott tetőszerkezetek miatt riasztották.

Sok munkát ad a szeles időjárás a fővárosi tűzoltóknak, de az ország más területein is vannak viharkárok, csütörtök délután két órakor csaknem negyven helyre várták a tűzoltóegységeket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.
A közlemény szerint a szél a fővárosban adja a legtöbb feladatot: leszakadt ág akadályozza a forgalmat a XVI. kerületi Rákosi úton és a XII. kerületben, a Pihenő út és a Budakeszi út kereszteződésében; a XIII. kerületben, a Radnóti Miklós utcában egy társasház tetejét harminc négyzetméteren megbontotta a szél, ami miatt több parkoló jármű sérült. Szintén tetőszerkezetet rongált meg az erős szél a IX. kerületben, a Boráros téren.
A III. kerületi Juhász Gyula utcában egy húsz méter magas fa letört ágai a járda felett okoznak balesetveszélyt. Szentendrén, a Boldogtanyai útra riasztották az egységeket, ahol egy tíz méter magas fa háztetőt és parkoló autókat rongált meg. Szintén Szentendrén, a János utcában egy hídra dőlt fa akadályozza a közlekedést – ismertette a katasztrófavédelem.
Tudatták azt is, hogy Pomázon, a Dózsa György utcában csak a villanyvezeték tart meg egy kidőlt fát. A Nógrád vármegyei Érsekvadkert település közelében, a 22-es főúton egy teherautó vontatmányát borította fel a szél. (MTI)