Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fenyő-gyilkosság: Őrizetben a vádlott fia, aki a tárgyalás előtt kávét öntött a bíró arcába

A tárgyalás jelentős késedelemmel kezdődött, de a bíróság a történtek ellenére megtartotta azt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt a férfit, aki a tárgyalás előtt kávét öntött a bíró arcába. Ezt a KNYF közölte kedden az MTI-vel.
Az MTI tudósítója a helyszínen látta az eseményeket: a Fenyő-gyilkosság tárgyalása előtt Portik Tamás másodrendű vádlott fia elfogultsággal vádolta meg a bírót, akit egy pohár kávéval leöntött a folyosón.
A KNYF közleményében azt írták, a Fővárosi Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik vádlott fia elhatározta, hogy akadályozni fogja a keddi tárgyalás megtartását, illetőleg olyan magatartást fog tanúsítani, amelytől esetlegesen az eljáró bíró kizárása várható – tették hozzá.
Jelezték: a férfi már korábban próbált a bíróval személyes kontaktust keresni, ám a bíróság ettől jogszerűen elzárkózott, és közölték vele, hogy nincs lehetősége a tárgyaláson kívül beszélni a bíróval.
A vádlott fia ennek ellenére a tárgyalóterem előtt várt a bíróra, majd amikor észrevette a tárgyalásra érkező, talárt viselő bírót, elé lépett és számon kérte. Az eljáró bíró nem kívánt vele beszélni, mivel a férfi azonban tovább folytatta a bíró szidalmazását, a hivatalos személy közölte vele, hogy ki fogja vezettetni a biztonsági őrökkel, majd kikerülve őt, megpróbált bemenni a tárgyalóterembe. Ezt megakadályozandó a férfi egy gyors mozdulattal a kezében lévő kávéspohár teljes tartalmát a bíró arcába öntötte, amelynek következtében szemébe, arcába és ruházatára nagyobb mennyiségű hideg kávé került – olvasható a közleményben, amely szerint egy közelben tartózkodó újságíró akadályozta meg a cselekmény folytatását.
A KNYF közölte: az eddigi nyomozásban megtartották a szemlét, több tanút kihallgattak, majd elrendelték a férfi őrizetét, a bűncselekmény megalapozott gyanúját pedig még a mai napon közlik az elkövetővel. (MTI)