Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az Auchan lejárat közeli termékei is elérhetőek áprilistól a Munch ételmentő applikáció alkalmazásával

Háromféle csomaghoz lehet majd jelentős árcsökkentéssel hozzájutni.

A Munch szolgáltatása is bekerül az Auchan élelmiszermentő folyamatába áprilistól; egyelőre két áruházzal indulnak, de nyár elejére várhatóan már az összes Auchan áruházban át lehet majd venni a kedvezményes árú, lejárat közeli termékeket tartalmazó csomagokat – tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.
A közlemény szerint háromféle csomaghoz lehet majd hozzájutni. A hűtést igénylő termékek a lejárat előtti napon, a pékáru a sütéstől számított 24 órán belül, a zöldség-gyümölcs pedig részletes minőségi előírásoknak megfelelve kerülhet a csomagokba, és csak jó minőségű, élelmiszerbiztonsági szempontokból megfelelő termékeket ajánlanak fel.
A lejárat közeli élelmiszerek akár 66 százalékos árengedménnyel is elvihetők lesznek. A csomagok értéke és a kedvezményes ár minden áruházban egységes lesz, de a csomagokban szereplő termékek a készlettől függően áruházanként változhatnak.
Azt írták, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem az Auchan fenntarthatósági stratégiájának egyik kiemelt eleme. A feleslegessé vált élelmiszereket rászorulókhoz juttatják el, tavaly bevezettek egy mesterséges intelligencián alapuló applikációt, amely hatékonyabbá teszi kiárusítási folyamataikat, és áprilistól a Munch alkalmazásával további lehetőséget nyújtanak a vásárlóknak az élelmiszermentésre és a kedvező áron történő vásárlásra – közölték.
A Munch-ot négy fiatal hozta létre 2020-ban azzal a céllal, hogy fellépjenek az élelmiszer-pazarlás ellen. A Munch olyan platform, amelyen keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A cégbe 2022 novemberében beolvadt a cseh alapítású Nesnezeno applikáció, tavaly tavasszal megkezdték a működésüket Szlovákiában, idén pedig Romániában is.