Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Posta Lottózókat nyit országszerte a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta

Húsz új Posta Lottózót nyit országszerte a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta Zrt., a lottó- és sorsjegyárusítást végző.

A sportfogadást kínáló első értékesítőhelyet Nyíregyházán nyitották meg szerdán.
A város legnagyobb postaépületében kialakított lottózó ünnepélyes átadásán Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, az új értékesítőhelyet az ország húsz legforgalmasabb postáján alakítják ki, az ügyfelek pedig postai sorállás nélkül, egy külön postai helyiségben tudnak szerencsejáték-termékekhez jutni.
A Posta eddig hagyományosan a számsors-játékok és a kaparós sorsjegyek értékesítésében volt erős, az új típusú lottózóval már a sportfogadások értékesítése is emelkedhet – mondta a nemzeti lottótársaság vezetője.
Mager Andrea emlékeztetett, a két cég közötti megújult partnerségi kapcsolat az elmúlt évben meghirdetett postapartneri programjával indult el, ebben a programban jelenleg 111 településen működik együtt a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta Zrt.
Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója az eseményen kiemelte, a vállalat az elmúlt évben új stratégiába kezdett, a hagyományos postai szolgáltatások biztosítása mellett kiterjesztette postapartneri programját, kiszélesítette pénzügyi közvetítői tevékenységét, valamint egyéb pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek. A cél egy olyan új vállalkozásforma megteremtése volt, amelyben a Posta partnerei a lottótársaság segítségével megtarthatják jövedelmezőségüket és eredményességüket – hangoztatta az elnök-vezérigazgató.
Hozzátette, az új Posta Lottózókban bevezetett sportfogadásokkal az eddigi évi 50 milliárd forintos szerencsejáték-árbevételét akár meg is megtöbbszörözheti a Posta.
A tapasztalatok szerint évről-évre egyre többen intézik online formában a postai ügyeiket, ezt a volumencsökkenésből eredő „kiüresedést” szeretné különböző termékek közvetítésével és más pénzügyi tevékenységgel betölteni a Magyar Posta – fogalmazott az állami postavállalat vezetője.
A két társaság tervei szerint az egykori postaboltok helyén megnyíló új értékesítőhelyek közül kilencet ebben az évben, a többit jövőre adják át a vásárlóknak – olvasható a kiosztott sajtóanyagban.
Az eseményen az állami tulajdonú vállalatok vezetői stratégiai partnerségi megállapodást is aláírtak, amelynek a Posta Lottózók megnyitása mellett a vidéki vállalkozások versenyképességének támogatását, a sorsjegyértékesítési technológia fejlesztését, modern arculat kialakítását és a postai értékesítők magas szintű oktatását tartalmazza. (MTI)

Fotó: MTI/Balázs Attila