Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Több járaton is nagyobb befogadóképességű buszok indulnak a fővárosban

Több járaton is nagyobb befogadóképességű, csuklós buszok indulnak a fővárosban a megnövekedett utasforgalom miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az ügyfelek visszajelzései alapján csúcsidőszakban csuklós buszok is közlekednek a 122E vonalon. Ezzel mintegy negyedével bővül a férőhelykínálat Újpest-városkapu metróállomás és Káposztásmegyer között. Csúcsidőszakon kívül továbbra is szólóbuszokkal lehet utazni a 122E vonalon – tették hozzá.
A nyári időszakban, május 3-ról 4-re virradó éjszakától előreláthatóan szeptemberig „a Közvágóhíd közelében található szórakozóhelyek megnövekedett utasvonzó hatásához igazodva” szintén csuklós buszok indulnak a 901-es és a 918-as vonalán péntek és szombat éjszaka, ezzel másfélszer nagyobb kapacitást biztosítanak a járatokon – ismertette a BKK.
Tudatták azt is, hogy újra közlekedik hétvégi napokon a 226-os busz, amely a Nyugati pályaudvart, a Margitszigetet és az Óbudai-szigetet köti össze májustól október közepéig. A 226-os busz új megállót kapott, ezentúl a Nyugati pályaudvar felé is megáll a Zenélőkútnál.
A 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A járatok vonalán Újpest felé a Népliget M és a Nagyvárad tér M megállók között a buszok május 3-ról 4-re, péntekről szombatra virradó éjszakától ezentúl megállnak az újonnan létesült Albert Flórián út elején található Albert Flórián út elnevezésű megállóban is – olvasható a közleményben. (MTI)