Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

Pénteken jelentős mennyiségű esőre és zivatarokra van kilátás, majd szombattól gomolyfelhős-napos idő várható.

Pünkösdhétfőn azonban ismét többfelé alakulhat ki zápor, felhőszakadással kísért zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke a hétvégén 24 Celsius-fok körül várható – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Pénteken a vastag, összefüggő felhőzet északkelet felé halad, és este már csak az északkeleti vidékeken okoz borult időt. Mögötte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, majd estére a Dunántúl nagy részén kiderül az ég. A frontális csapadékzóna – esővel, záporral, zivatarral – estig északkelet felé elhagyja az országot, mögötte átmeneti szünetet követően egyre többfelé pattannak ki záporok, akár hevesebb zivatarok, de a Délnyugat-Dunántúlon már csak kis eséllyel lehet csapadék. Területi átlagban jelentős, lokálisan akár több 10 milliméter csapadék is eshet. A helyenként erős délkeleti, déli, majd délnyugati szél zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan csapadékos északkeleti tájakon 15-20, másutt 21-27 fok között várható.
Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható és az ország északi felén helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, hajnalban 7-13, a délutáni órákban 23-28 fok várható.
Pünkösdvasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, de délután határozottabban megnövekszik a fátyolfelhőzet és szórványosan – kisebb számban és eséllyel a nyugati megyékben – alakulhat ki zápor, zivatar. A délies szél helyenként megélénkül. Hajnalban általában 10-17, délután 23-29 fok várható.
Pünkösdhétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakulhat ki zápor, felhőszakadással kísért zivatar. A délkeleti, déli szelet élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 10-17, a maximum 20-27 fok között várható. (MTI)