Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az Auchan évente több százmillió forint értékű élelmiszert tud megmenteni a Munch-csal

Az Auchan az idén tavasszal két magyarországi áruházával csatlakozott a Munch élelmiszermentő rendszerhez.

A cég már a jelenlegi napi átlagos csomagszámmal is évi 246 millió forint értékű élelmiszert tudna megmenteni; a csomagszám azonban a következő időszakban várhatóan emelkedni fog, mivel a szolgáltatás mostanra a teljes, 22 áruházból álló hálózatra kiterjed – tájékoztatta az Auchan Magyarország Kft. az MTI-t közleményben.
Az Auchan „Maradtmég” néven indította el ételmentő mozgalmát, csatlakozva a Munch magyar fejlesztésű platformhoz. A Munch-on keresztül ma már több mint 130 étterem, pékség, bolt és szálloda értékesíti kedvezményesen az el nem adott, de jó minőségű ételeit. A Munch célja az élelmiszerpazarlás visszaszorítása és a társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése.
Az Auchan áruházaknál háromféle „meglepetéscsomag” készül, az adatok szerint a főként hűtött élelmiszereket tartalmazó mix a legnépszerűbb. Az áruházlánc kiemelten kezeli a zöldség-gyümölcs csomagokat, amelyekbe kizárólag a részletes minőségi előírásoknak megfelelve kerülhetnek be termékek. A vállalat célja, hogy 2026-ra egyáltalán ne kelljen kidobni zöldséget és gyümölcsöt.
Az eredeti árhoz képest akár 66 százalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni az összeállított doboz termékeihez – közölték. A csomagok értéke és a kedvezményes ár minden Auchan áruházban egységes, de a csomagokban szereplő termékek a készlettől függően áruházanként változnak.
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Auchan Magyarország Kft. 2022-ben 354 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami szinte azonos a megelőző évivel. A társaság üzemi tevékenységének eredménye 2022-ben 2,8 milliárd forint volt a 2021. évi 9,4 milliárd forint után.