Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyarország megbírságolására készülnek a migráció elleni intézkedések miatt

Magyarországnak egy európai bírósági ítélet végre nem hajtása miatt kell bírsággal számolni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón azt mondta, a júniusi európai parlamenti (EP-) választás a migrációról hozott döntés is.
A tárcavezető elmondta, Magyarországot a külső határvédelem, a jogi határzár miatt akarják megbírságolni és arra kötelezni, hogy mindaddig, amíg ezt fenntartja, napi mintegy hatmillió forintnak megfelelő eurót fizessen.
Hozzátette, a kormány tudomása szerint az Európai Bíróságon az ítélet megszületett, de annak kihirdetését a választások utánra, június 13-ra halasztotta a bíróság.
A miniszter szerint a döntés jól mutatja Európának a migrációhoz történő hozzáállását: míg szavakban most már több józanság van, így a külső határok védelmének szükségességét egyre többen ismerik el, addig az Európai Bizottság gyakorlata az, hogy támadja, megbírságoltatja Magyarországot, amely példamutató szerepet vitt mindvégig a külső határ védelmében.
Gulyás Gergely szerint bár a háború miatt a migráció nincs olyan mértékben a közbeszéd fókuszában mint korábban, de mégis, az európai parlamenti választás a migrációról hozott döntés is.
Olyan erőket kell hatalomra juttatni Brüsszelben és olyan képviselőket kell az EP-be küldeni, akik nem a migráció pártolói, nem az átjárható és határoktól mentes Európának a hívei, hanem akik a legszigorúbb külső határvédelmet támogatják – fogalmazott. (MTI)