Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elkészültek a Gyöngyös nyugati elkerülő út második ütemének országos közúton végzett munkái

Forgalomba helyeztek a 3-as számú főúton egy közel 500 méteres felújított szakaszt, egy új körforgalmat és egy tengelysúlymérő állomást.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kiemelte, a fejlesztések a Gyöngyös nyugati elkerülő út építéséhez kacsolódnak. A teljes beruházás – amelynek csak egy része a most megvalósult átépítés – összege mintegy 4,5 milliárd forint, amely teljes egészében hazai forrás felhasználásával valósul meg. Az elkerülő várhatóan 2024. negyedik negyedévében készül el.
Részletezték, a beruházási munkálatok végeztével forgalomba helyezték a Gyöngyös nyugati elkerülő szakaszának azon részeit, amelyek a meglévő utak átépítésével valósultak meg. A 3 számú főút 79+610-80+093 kilométer szelvények közötti szakaszán burkolat megerősítés, burkolat szélesítés, valamint tengelysúlymérő hely kiépítése történt meg, valamint megépült egy turbó körforgalmú csomópont. Az útszakasz végéig, a körforgalmat megelőző szakasszal megegyező kialakítású elválasztósávot alakítottak ki a forgalmi irányok közé – ismertették a közleményben.
A 3-as számú főúton további munkálatokat is elvégeztek. Az itt található Nagy-patak hídon szigetelés- és burkolatcsere történt, megjavították a szerkezetet és új szegélyeket építettek be. A 3 számú főút jobb és bal oldalán 60 méter hosszon tengelysúlymérőhely létesült. A 4 méter széles tengelysúlymérő hely beton burkolatot kapott. Mindkét irányban, 2,5 méter szélességben állóhelyet alakítottak ki a vizsgáló járművek számára – sorolták a közleményben.
Kitértek arra is, hogy a projekt részeként korszerűsítették a 3203 jelű önkormányzati út egy szakaszát és a Déli Külhatár utat, emellett létesült egy körforgalmú csomópont és átépítették a kapubejárókat.
A beruházás magában foglalta még a szennyvíztelep bekötő útjának megépítését, valamint egy földút is létesült, amely az ingatlanok megközelítésére – írják a közleményben.
Felidézték, hogy a Gyöngyös belterületi szakaszai már a tavalyi évben elkészültek. A nyugati elkerülő út új nyomvonalú szakaszán pedig még dolgoznak a kivitelezők.
A teljes beruházás összege nettó 4 549 898 080 forint, amely hazai forrásból, a HE-DO Építő Zrt. és a Colas Út Építőipari Zrt. konzorcium kivitelezésében valósul meg – tájékoztatott az ÉKM. (MTI)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt