Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kidőlt fák, vízzel elöntött területek adnak munkát a tűzoltóknak

A viharos időjárás következtében kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása ad munkát a tűzoltóknak több vármegyében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun vármegyékből, amelyekre a HungaroMet hétfő délután narancssárga riasztást adott ki, a megváltozott időjárási viszonyok miatt számos bejelentés érkezett a vármegyei katasztrófavédelmi ügyeletekre.
A Zala vármegyei Pácsonyban az esőzések miatt kiöntött a patak. Az óvoda udvarában harminc centiméter magasan állt a víz, és lakóházak udvarán is nagy mennyiségben gyűlt össze a házakat veszélyeztetve, Bagodon szintén megduzzadt a patak, lakóházakat és udvarokat veszélyeztet a víz – ismertették.
A Somogy vármegyei Kadarkúton harminc-negyven centiméter magasan áll a víz. A település tűzoltói szivattyúval dolgoznak a víz eltávolításán – közölte az OKF.
Kaposvárott egy tizenöt méteres fa fordult ki gyökerestől a földből, és hat autóban tett kárt. A város hivatásos tűzoltói feldarabolták a fát. A városháza alagsorában szintén megállt a víz, a tűzoltók szivattyúval kezdték meg a munkát, Mikén egy mozgáskorlátozott lakó házában leesett a gipszkarton mennyezet a beázás miatt, a ház öt helyiségéből hármat érintett a baj. A tűzoltók kimentették az értékeket a házból, a lakó ismerősöknél kap szállást – írták.
A beszámoló szerint a Tolna vármegyei Szakályon nagy mennyiségben folyik át a víz a 65-ös főúton, a 34-es kilométerszelvénynél, a regölyi elágazás közelében. Egy jármű el is akadt, a tamási önkormányzati tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoznak a helyszínen – tették hozzá.
A Baranya vármegyei Zengővárkonynál fa dőlt az úttestre a 6-os főút 176-os és 177-es kilométerszelvénye között, a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolítják el a veszélyt okozó fát – közölte az OKF.
A tűzoltók amint befejezték a munkálatokat, azonnal indulnak a következő helyszínre segítséget nyújtani – áll a katasztrófavédelem közleményében. (MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás