Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Orbán Viktor: Az európai parlamenti választással lelassítottuk a háború felé száguldó vonatot

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet – reagált Orbán Viktor.

Mondta ezt arra, hogy az Európai Unió Bírósága nyolcvanmilliárd forintra bünteti Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértéséért. Azt mondta: a „brüsszeli buborék” tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.
A miniszterelnök emlékeztetett, „Sorosnak van egy terve”, ami arról szól, hogy be kell hozni évente egymillió migránst és Európából egy kevert népességű kontinenst kell létrehozni. „Nem baj, ha fogy a fehér, ha fogy az európai, majd jön helyette máshonnan, másfajta ember” – fogalmazott.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy az első ember, aki üdvözölte a bíróság döntését, Soros György brüsszeli vezetője volt.
Szerinte „ez egy régi háború”, amely 2015-2016-ban kezdődött, amikor a „százezerszám érkező, invázió képét mutató” menekültáradattal szemben Magyarország kerítést épített. Elköltöttünk kétmilliárd eurót, hogy megvédjük Magyarországot, hogy Magyarország Magyarország maradjon – jegyezte meg.
Brüsszelnek nincsen joga ahhoz, hogy megmondja, kikkel éljünk együtt – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve: a migrációs brüsszeli követelés azt jelenti, hogy engedjük be a migránsokat, adjunk nekik pénzt, engedjük meg, hogy itt éljenek velünk.
Leszögezte: ragaszkodunk ahhoz, hogy kizárólag a magyarok mondják meg, kikkel élünk együtt.
Ez a vita tárgya, most nagy büntetést kell fizetnünk. Töröm a fejem, ezt hogyan oldjuk meg úgy, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk” – fogalmazott.
Kiemelte ugyanis, hogy óriási összegről van szó, ezt a pénzt szét lehetne osztani a családoknak, oda lehetne adni a nyugdíjasoknak vagy gyerekvédelemre is lehetne fordítani.
Ilyet még a világ nem látott” – értékelte az uniós bíróság ítéletét a miniszterelnök, aki szerint vérlázító, felháborító, eszement döntésről van szó.
Orbán Viktor úgy vélte: „sakk-matt van„, mert ha Magyarország nem fizet, akkor visszatartják a neki járó uniós pénzt. Jelezte: a kohéziós alapokból Magyarországnak járó 22 milliárd euróból már 12 milliárdot megszerezett, ez ott van a számlákon, azonban: ha Magyarország nem fizet, a büntetést ebből fogják levonni. Erre is lesz majd válaszunk – közölte.
A miniszterelnök arra a felvetésre, hogy milyen üzenete van annak, hogy négy nappal a választások után hozták nyilvánosságra az Európai Bíróság döntését, úgy reagált: „ezek brüsszeliek, ezek sunyik„. Kijelentette: ami Brüsszelben történik, az a magyar ember számára „nehezen fogható kulturálisan„, „nem a mi világunk, ami ott van„, magyar nézőpontból az egésznek van egy ilyen „nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közege”. Hozzátette: a politikusokkal szembeni hazai elvárás az, hogy „beszéljenek érthetően, beszéljenek magyarul és mondjanak lehetőleg igazat”.
Szerinte összességében az őszintétlenség, a nem világos beszéd, a tolvajnyelv Magyarországon a politikában büntetendő, és a választók büntetik is; Brüsszelben viszont csak így beszélnek. Ott az lóg ki a sorból, aki egyenesen és világosan megmondja, hogy mit akar – tette hozzá, megjegyezve, hogy ezért rájuk ott radikálisokként tekintenek.
Ez van, nem mi alakítjuk a világ folyását, de a saját értékeinket, érdekeinket meg kell védeni egy olyan közegben is, amelyik kulturálisan idegen és ellenséges – fogalmazott a kormányfő.
Orbán Viktor szerint azért a vasárnapi választások után hozták nyilvánosságra a döntést, mert különben „a brüsszeliek által fizetett magyarországi pártok kaptak volna egy jó nagy nyaklevest a választópolgároktól, nagyobbat, mint most„, mert „még több magyar ember szeme nyílt volna ki a tekintetben, hogy az ellenzék, illetve a baloldal valójában a brüsszeliek zsoldjában áll„.
A kormányfő arról is beszélt: az Európai Parlament második legnagyobb frakcióját alakíthatná meg a jobboldal, amennyiben a választáson győztes francia és olasz jobboldal vezetői megegyeznek, és a Fidesz is csatlakozik.
Jelezte: két hölgynek kellene megegyeznie, Marine Le Pennek, aki utcahosszal nyerte meg a francia EP-választást és az olasz jobboldal vezetőjének, Giorgia Meloninak.
Úgy vélte: ha ők ketten meg tudnak állapodni, és a Fidesz csatlakozik hozzájuk, akkor létrehozhatnák az Európai Parlament második legnagyobb frakcióját. Sőt – folytatta –, még az Európai Néppártból is tudnának áthozni pártokat, így könnyen lehet, hogy fél éven belül a jobboldalé lenne Európában a legnagyobb parlamenti frakció.
Erről szoktunk álmodni, aztán fölébredünk, és kiderül, hogy a két hölgy nem tud megegyezni” – jegyezte meg Orbán Viktor, aki szerint próbálják ezt a folyamatot elősegíteni, de lehetőségeink korlátozottak, az ország méretéből fakadóan.
Értékelése szerint tekintélyt igen, de elegendő súlyt – a mandátumok száma miatt – nem ad, hogy 21 képviselői helyből 11-et nyert el a Fidesz-KDNP, hiszen az olasz jobboldalnak huszonegynéhány, a franciának pedig mintegy harminc képviselőjük lesz.
Ők fogják ezt eldönteni, de ha mi hozzáadjuk a magunk 11-ét az ő együttműködésükhöz, megvan a jobboldali fordulat Európában. Erre várunk, ezért dolgozunk – hangsúlyozta.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI