Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon.

Már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon – közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.
Azt írták, hogy a MÁV-Start jelenlegi szabályzata szerint a 20 kilogrammnál nem nehezebb kutyák szállítása kutyajegy vagy kutyaországbérlet megvásárlásával csak a nem helyjegyköteles vonatokon megengedett, szájkosár és póráz használatával.
A helyjegyes járatokon a kézipoggyász megengedett méreténél nem nagyobb zárt szállítóeszközben utazhatnak a négylábúak – tették hozzá.
Kiemelték, hogy az utasok észrevételei alapján a vasúttársaság az idei nyári szezonban tesztjelleggel vizsgálja a kutyaszállítás lehetőségének bővítését a Balatonra közlekedő vonatokon.
Ennek alapján június 26. és szeptember 1. között a balatoni vonatok 2. osztályán bármely utas bevihet az utastérbe szájkosárral, pórázon vezetve kutyajeggyel vagy kutyaországbérlettel egy 20 kilogrammnál könnyebb kutyát úgy, hogy az ne zavarja a többi utast – jelezték.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a kutyáról az utazás során sem a pórázt, sem a szájkosarat eltávolítani nem szabad, a pórázt az utasnak a kezében kell tartania, a kutya 1 évnél nem régebbi oltási igazolványát pedig be kell mutatni.
Közölték azt is, hogy ha a kutyás utas közelében ülő utas kifogásolja az állat jelenlétét, neki a vasúttársaság új ülőhelyet biztosít, illetve a nem megfelelő ülőhelyről igazolást ad.
A 20 kilogrammnál nehezebb, nagytestű kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokon és csak azok peronján szállíthatók, utastérbe nem vihetők be – áll a közleményben. (MTI)