Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Semmi sem vész kárba! Így készíthetsz a maradék baconből ellenállhatatlan ételeket

Nemcsak karácsony után üti fel fejét a probléma, hogy túl sok maradék étel pihen a hűtőben, hanem húsvétkor is.

Mivel néhány alapanyagból túlvásároltuk magunkat, és nem tudjuk, mihez kezdjünk vele. Mivel a bacon az egyik legnépszerűbb húsfajta Magyarországon, valószínűleg többünkkel is előfordult, hogy marad néhány dekagramm a húsból, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Cikkünkben adunk néhány tippet és receptötletet, hogyan lehet felhasználni a maradék baconöket. Nyálcsorgatóan finom ételek következnek.

Ételt kidobni bűn. Különösen igaz ez a baconre, amit rengeteg különbözőféleképpen felhasználhatunk. Bár cikkünkben temérdek ötletet adunk ahhoz, néhány grammnyi baconnel hogyan lehet felturbózni kedvenc ételeinket, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a (bontatlan csomagolású) baconöket a fagyasztóba is tehetjük, ahol további hat-nyolc hónapig elállhat. Ha még tudatosabban és praktikusabban szeretnénk vásárolni, érdemes olyan terméket választani, ahol a bacont külön csomagolású részekbe tették, így ha csak az egyik felét bontjuk ki, a másikat pedig sértetlenül hagyjuk, pont egy-két adagnyi ételhez elég baconnel dolgozhatunk a konyhában, tudtuk meg a tippet Kovács Pétertől, a Gierlinger termékeket is készítő Tamás Hús Kft. kereskedelmi igazgatójától.

Maradék baconből finom reggeli

Ha egy kevéske, előző napról megmaradt kockázott bacont találunk a hűtőben, dobjuk egy serpenyőbe. A belőle kisülő zsír remek ízt az omlettnek, a felvert tojásokat nyugodtan ráönthetjük a megpirult baconkockákra. Akár kockázott, akár szeletelt baconről legyen szó, pirítás után bármilyen húsos-sajtos szendvicsben megállja a helyét, így ha nem otthon, hanem a munkahelyünkön reggelizünk, akkor is helyet találtuk a húsnak. Ha valaki salátával kezdi a napját, a pirított bacon ahhoz is tökéletesen illik, sőt bármilyen majonézes salátával is tökéletes párost alkot.

Olcsó és finom ebéd válik belőle

Tudjuk, hogy a sajtos makaróni nem a legkifinomultabb kulináris élmények közé tartozik, de egy gyorsan elkészíthető, olcsó ételről van szó, amit ha megszórsz egy kevés pirított baconkockával, már igazán finom fogást kapsz. A paradicsomszószos vagy pesztós tésztát is nagyon jól kiegészíti a bacon, ahogy bármilyen krémlevest (hagyma, brokkoli, borsó, édesburgonya) ropogós élménnyé tesz, ha bacont adunk hozzá feltétként. A quiche-t sokféleképpen el lehet készíteni, sok receptben eredetileg is a hozzávalók között találjuk a bacont, de abba is beletépkedhetünk néhány szeletet, ami nem írta. Abban az esetben pedig nemcsak az íze, hanem a látványa is sokkal jobb lesz az ételnek, ha a sütőbe rakás előtt megszórjuk baconkockákkal. Ugyanígy bármilyen töltött zöldség (paprika, cukkini, tök) töltelékébe belecsempészhetjük a bacont, ha még teltebb, izgalmasabb ízekre vágyunk.

Az ínyenceknek is van néhány tippünk

Ha szereted a szokatlan párosításokat, desszertekhez is felhasználható a bacon. Egy egyszerű, juharsziruppal leöntött amerikai palacsintát is izgalmasabb fogássá varázsolhatsz baconnel, ha pedig éppen fánksütésben vagy, nyugodtan tegyél a cukormázra korábban már megpirított bacont. Amennyiben igazán nyitott vagy a különleges, vagány ízpárosításokra: a fahéjas almás pitéhez is remekül illik a bacon: szórd még sütés előtt a süteményt pirított baconkockákkal, így valami egészen elképesztő ízű finomságot húzhatsz ki a sütőből bő félóra múlva.