Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Miért ajánlott melltartót viselni?

Nyugodtan viseljük, szexisebbnél szexisebb darabok közül választhatunk.

Mellünket már fiatalon ápolni és edzeni kell, hogy minél tovább megőrizze szépségét és feszességét. A mellizom gyakorlatok önmagában nem elegendőek, ajánlott melltartót viselni.

A mell egészsége és szépsége minden nő számára elsőrendű. A női testet nemcsak működése, hanem alakja is megkülönbözteti a férfiakétól. Mellünk a nőiesség jelképe, és anyaságunk teljesedhet ki általa. Szerelemben betöltött szerepe is nagyon fontos, mert érzékenységéből eredően a nők 90%-ának fő erogén zónája, a férfiaknak pedig érzéki-esztétikai élményt nyújt. Érthető tehát, hogy fontos ismernünk és óvnunk e testrészünket.

Fiatalon kezdjük el hordani

Közvetlenül a bőr alatt helyezkednek el a zsírszövetek, alatta a tejmirigyek, majd a mellizmok. A bordától indulnak ki a mellet tartó szalagok, amelyek szorosan összefonódnak az izmokkal és átszövik a mell állományát. Mivel ezek a szalagok vékony, rugalmatlan rostokból állnak, ha egyszer kinyúltak, feszességüket nem tudják visszaszerezni. Tévhit, hogy a melltartót viselőknek hamarabb megereszkednek a mellei. Melltartó hordásával tehermentesítjük a szalagokat, a mellizmokat pedig napi két perces tornával tarthatjuk karban. Ha nem hordunk melltartót, a gravitáció és a mell súlya miatt a tartószalagok elernyednek és megnyúlnak. Ez előbb vagy utóbb minden nő életében bekövetkezik, de késleltethetjük a folyamatot. Az esztétikai műtét eredménye nem tartós, nem beszélve a lehetséges komplikációkról. A szép mellet könnyebb megőrizni, mint visszaszerezni. Már fiatalon, mikor a serdülő lány melle nőies alakot ölt, tanácsos elkezdeni a melltartó viselését, hogy a szalagok „elfáradását” minél későbbre halasszuk.

melltarto1

Ne felejtsük el krémezni is

A melltartó megemeli, magasítja és kidomborítja a mellet. Akinek alapállapotban nem olyan feszes, vagy már megereszkedett keble, annak ruhában még mindig kívánatos mellet varázsolhat egy előnyös melltartó. Elengedhetetlen a használata terhesség és szoptatás idején, mert ilyenkor a mell megnő és nehezebb lesz. Melltartót akkor ajánlott hordanunk, ha mellünk közepes vagy nagyméretű, otthoni munkavégzés közben és sportoláskor. Hetente egyszer ajánlott hideg-meleg váltózuhannyal felélénkíteni a mell bőrét, ezzel fokozzuk a vérkeringést. Fürdés után lágy mozdulatokkal krémezzük be. Mivel legalább olyan kényes keblünk bőre, mint arcbőrünk, használhatjuk arckrémünket.

Válasszunk kényelmeset

Vannak nők, akiknek melltartóban olyan érzésük van, mintha egy abroncs fonná körbe mellkasukat. Fontos, hogy a problémát megelőzve kényelmes melltartót vásároljunk magunknak. Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy egy szép fehérnemű milyen hatással lehet partnerünkre!

Milyen a jó melltartó?

Szakértők szerint erről sok minden árulkodik. Nem türemkedik ki belőle a mell a kosár tetején és oldalt; az alsó pánt nem vág be és a két kosár közötti rész nem áll el, hanem teljesen hozzásimul a szegycsonthoz. A mell a könyök és a váll között pontosan középen helyezkedik el, ha a támaszték tökéletes. A nőknek melltartóméretet kell változtatniuk például, ha híznak a terhesség alatt és után, ha diétáznak vagy új életmódra térnek át, és több testmozgást végeznek. Az egyik leggyakoribb és legnagyobb hiba, ha a vállpánton igazítva használják a ruhadarabot a mell megtartására, pedig ez csak arra szolgál, hogy jó formája legyen a kosárnak, a hátsó és az oldalsó pánt dolga, hogy tartsa a mellet. Szakértők melltartókészlet kialakítását tanácsolják a nőknek, mert amint nem ugyanazt a cipőt viseljük minden öltözékhez, ugyanúgy más és más melltartót kell felvenni különböző ruhadarabokhoz. A varrás nélküli melltartó például kiváló pólóhoz és minden szorosan, testhez simuló anyaghoz, míg a szabott-varrott melltartó elegánsabb hatást kelthet.