Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Végre egy kismama app, ami a leendő apukáknak is segít a várandósság ideje alatt

Már 100 ezer kismamának segített a magyar fejlesztés.

Gyermeket várni hatalmas öröm és felelősség egyszerre. Szerencsére ma már rengeteg, könnyen elérhető információ áll a leendő szülők rendelkezésére. De melyikben bízzunk, melyiknek higgyünk, melyiket kövessük? A magyar fejlesztésű PregHello várandós mobil applikáció egészségügyi szakértők által készített és lektorált, egy helyre összegyűjtött, naprakész szöveges és videó tartalmai, eszközei nagyszerű megoldást kínálnak erre a problémára. A 2020 áprilisa óta több mint 100 ezer kismama által letöltött ingyenes app ugyanakkor egyedülálló módon az édesanyák mellett a kispapákat is hasznos és releváns tudnivalókkal látja el a várandósság ideje alatt.

A PregHello alkalmazás 100 százalékban a magyarországi viszonyokat veszi figyelembe, így a hazai szülők tökéletesen tudnak támaszkodni az applikáció különböző funkcióira, amelyek azonban nem csak számukra nyújtanak biztos alapokat.

– Az alkalmazás indulása óta azt vettük észre, hogy a szülők mellett az egészségügyben dolgozók számára is komoly segítség az app. Használatával a kismamák sokkal felkészültebben érkeznek a különböző orvosi vagy védőnői konzultációra, tudják, mire számíthatnak, csökken a bizonytalanságuk és célzottan tudnak kérdezni – hangsúlyozza Németh Nóra, a PregHello tulajdonosa.

Minden fontos információ egy helyen

Az applikáció tulajdonosainak legfőbb célja, hogy az alkalmazás mindig friss és naprakész tudásanyaggal lássa el a felhasználókat, valamint olyan eszközökkel, és tartalmakkal bővítsék a kínálatot, amelyek figyelembe veszik és lekövetik a leendő szülők igényeit.

– A felhasználók sokszor jelzik felénk akár e-mailben, akár az App Store-ban vagy a Google Playen, hogy milyen további funkciókat fogadnának szívesen az appban. Többen írták például, hogy örömmel követnék a PregHelloban a súlygyarapodásukat. Jó ötletnek tartottuk, így megszületett a súlykövető. Hasonló fejlesztés a fájásmérő. Tudunk olyan esetekről, amikor a kismamák úgy érkeztek szülni, hogy mutatták a PregHello fájásmérő adatait, amelyek hasznos iránymutatást adtak nekik, mikor érdemes elindulniuk a kórházba. Nagy népszerűségnek örvend a kismamanapló is, amelybe bármilyen képet fel lehet tölteni akár a magzatról, akár a pocakról. Így nem veszik el az emlék, sőt később PDF formátumban le is lehet tölteni, vagy tovább lehet küldeni e-mailben – részletezi Németh Nóra az app egyes eszközeit.

Segítség a kispapáknak is

Magyarországon a PregHello az egyetlen olyan várandós mobil applikáció, amely a kispapákra is gondol. Az édesapáknak szánt információk elősegítik és támogatják a várandósság folyamatában való aktív részvételüket és kapcsolódásukat a még meg nem született gyermekkel.

Az applikáció apukáknak szóló része abban igyekszik segítséget nyújtani, hogy a kispapák ne érezzék magukat teljesen idegennek a babavárás során. Hétről-hétre kapnak fotót és információt a várandósság aktuális időszakához kapcsolódóan. A Tudástár menüpontban ők is válogathatnak a komoly szakirodalomra épülő, közérthető formába szerkesztett cikkekből. De található itt vizsgálatokra, szülésre vonatkozó protokoll is – mi ajánlott, mi választható –, sőt életmódbeli kérdésekkel is segítik őket, valamint az igénybe vehető családtámogatási lehetőségekről is olvashatnak információkat.

Nyugodt, stresszmentes babavárás

A fejlesztők azt szeretnék, ha minél több kismama számára válna természetessé az alkalmazás használata, és akkor is mellettük tudna állni, ha éppen nem úgy alakul a várandósság, ahogy azt a szülők elképzelték és a baba korábban érkezik, vagy ha megszakad a terhesség.

Az applikáció legfőbb célja, hogy minél stresszmentesebb várandós időszakot biztosítson a kismamáknak a fogantatás első napjától: hogy ne legyen kapkodás a gyerekcuccok beszerzéséből vagy éppen a kórházi csomag összeállításából, kiküszöbölhető legyen, hogy az apukák rágörcsöljenek például a pelenkázásra (az appban erre vonatkozóan is található oktatóvideó), milyen ételek fogyaszthatók biztonsággal a 9 hónap alatt, vagy hogy épp milyen vizsgálatokra kell menni a kismamának, illetve milyen adminisztrációs teendőket kell elvégezni a szülőknek, hogy minden fontos papír időben a kezükben legyen.