Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ma végleg búcsúzik a Jóban Rosszban – Megszólaltak a színészek

Tizenhét év, 4287 epizód. Ma este lezárul egy korszak: véget ér a Jóban Rosszban, a TV2 első fikciós napi sorozata.

Tizenhét éven át követték a nézők figyelemmel a csillagkútiak életét hétköznap esténként. Vicces, drámai és megható pillanatokban nem volt hiány a TV2 első fikciós napi sorozatában. Az utolsó, 4287. epizódot közösen nézik ma este a szereplők, az alkotók és a stáb, ezzel lezárul egy korszak.

Kevesen tudják, de 2004-ben amikor kiderült, hogy napi sorozat, egy szappanopera indul a TV2-n, akkor hetekig úgy forgatták a sorozatot, hogy címe sem volt: egy régi szappanmárka nevén futott a munkacím.

– Ahogy birtokba vettük a több ezer négyzetméteres stúdiót, és vártuk a „karakterbibliát”, az semmihez nem volt fogható, hiszen azelőtt a legtöbbünk nem volt részese ekkora gépezetnek – mesélt az első forgatási napokról Madár Vera, aki csaknem az elejétől szerepelt a sorozatban.

– Talán már csak a leghűségesebb rajongók emlékezhetnek rá, de az elején még a legendás Kékmacsek sem létezett. Az Arany Virág volt az elődje kockás abrosszal, trófeákkal a falon – nosztalgiázott a színésznő, aki arra is visszaemlékezett, mennyire új volt beleszokni ebbe a különös életmódba, amikor minden estéje szövegtanulással telt, hiszen a Jóban Rosszban felvételein soha nem volt súgógép.

Felhős György, a Jóban Rosszban producere valóban egy nagy családként gondol erre a közösségre a mai napig. „Azt gondolom a főszereplőinkre régi ismerősökként tekintenek a nézők, ugyanakkor az elmúlt egy-két évben új arcok is csatlakoztak ehhez a nagy családhoz, ami jót tett a csapatnak. Mivel már fél éve leálltak a forgatások, így elmondhatom, nagyon megváltozott mindannyiunk élete a Jóban Rosszban nélkül, de tovább léptünk.”

EVA 5806
A Jóban Rosszban 15. „születésnapját” ünnepelte a stáb. Fotó: TV2 Sajtószoba

Pikali Gerda 2014 óta alakította Nagy Gabriella százados karakterét.

– Gabi, a karakterem és a forgatókönyv szerinti kollégák, a rendőrőrs tagjai különösen jó közösséget alkottunk. A sorozatbeli partneremet Jenőt, Bozsó Péter alakította, akivel már az egyetem óta jó barátok vagyunk. A szerep szerinti lányomat Nagy Rebekát, tényleg saját lányomként szeretem. Hálás vagyok ennek a sorozatnak, nagy filmes rutint szereztem a napi forgatásokon. Egy színésznek tudomásul kell venni, hogy a darabok lekerülnek a színlapról, egy-egy szereptől meg kell válni. A Jóban Rosszban csapattal azonban nem szakad meg a kapcsolat, rendszeresen beszélünk egymással és személyesen is találkozunk – mondta a színésznő.

Ma, 2022. április 14-én tehát lezárul egy korszak: a Csillagvirág Klinika bezárja kapuit. Köszönjük a szereplők és az alkotók munkáját, valamint nézőink megtisztelő figyelmét!

Fotó: TV2 Sajtószoba