Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bradley Cooper lesz Steven Spielberg új filmjének sztárja

Bradley Cooper nem csak színészként, hanem producerként is közreműködik.

A San Franciscó-i zsaru című 1968-as krimi nyomán forgatja Steven Spielberg új filmjét, melynek főszerepét Bradley Cooper kapta.

A Variety.com felidézte, hogy A San Franciscó-i zsaru címszerepét, Frank Bullitt nyomozót annak idején Steve McQueen alakította.

A Warner Bros. filmstúdióban készülő új produkció forgatókönyvét Josh Singer írja. A hollywoodi szaklap szerint Spielberg valószínűleg egészen másként meséli majd el Bullitt történetét.

A Peter Yates által rendezett eredeti filmben McQueennek egy besúgót kell védenie, hogy tanúskodhasson a maffia ellen. A besúgót azonban megölik és Bullitt nyomozni kezd a halála ügyében. Az 1968-as Warner Bross.-film arról volt híres, hogy a filmtörténet egyik legizgalmasabb autós üldözését rendezték meg benne, McQueen maga vezette a Ford Mustangot, amelyen több módosítást is elvégeztek a kaszkadőrjelenetekhez.

A négymillió dolláros költségvetésből forgatott film egyébként nagy sikert aratott a mozikban és a kritikusok körében is, a jegyeladásokból 42 millió dollár (16,5 milliárd forint) folyt be, és a legjobb vágásért Oscart is nyert.

Az egyelőre cím nélküli Spielberg-filmben Cooper producerként is közreműködik. McQueen fia, Chad McQueen és unokája, Molly McQueen pedig executive producerként dolgozik a stábbal.

Spielberg A Fabelman család című, félig-meddig önéletrajzi elemeken alapuló legutóbbi filmjét november eleje óta játsszák az észak-amerikai mozik. Cooper pedig már a Leonard Bernstein világhírű karmesterről és zeneszerzőről szóló Maestro utómunkáin dolgozik, amelyet színészként, társforgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyez.

A Maestro című film fejlesztésével Spielberg éveket töltött, ám miután megnézte Cooper Csillag születik című rendezői bemutatkozását, arra bátorította kollégáját, hogy vállalja el a film rendezését. (MTI)