Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Harry és Meghan: Öngyilkossági gondolatokról, ellenséges bulvársajtóról, a királyi család közömbösségéről szól a Netflix-sorozat második három része

A brit királyi család tagjai nem kommentálták a sorozatban elhangzottakat.

Meghan öngyilkossági gondolatairól, a vele szemben hirtelen ellenségessé vált bulvársajtóról, a Harryvel ordítozó Vilmos hercegről, a királyi család közömbösségéről esik szó sok minden más mellett abban a hatrészes dokumentumfilm-sorozatban, amelynek második három része csütörtökön jelent meg a Netflixen.

A Harry & Meghan címet viselő, 55 perces epizódokból álló sorozat forgatása tavaly tavasszal kezdődött és idén augusztusban ért véget.

Az internetes műsorszolgáltató programkínálatában csütörtökön megjelent második – egyben utolsó – háromrészes epizódsorozat elején Doria Ragland, Meghan hercegnő édesanyja személyesen fedi fel, hogy leányában a Harryvel kötött házasság után hirtelen kibontakozott ellenséges sajtóhadjárat hatására öngyilkossági gondolatok fogalmazódtak meg. – Azt mondta nekem, hogy véget akar vetni életének. A szívem szakadt meg, hiszen bár tudtam, hogy a helyzet rossz, de ezek a keselyűk folyamatosan marcangolták, a lelkét tépkedtek szét, és sem én, sem Harry nem tudtunk a védelmére kelni – fogalmaz Meghan mamája.

Harry – III. Károly király és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki jelenleg az ötödik a brit trónutódlási sorban – elmondja, hogy a királyi család tagjai sem mutattak hajlandóságot a segítségre. – A saját apám mondta nekem, hogy drága fiam, a médiával nem tudsz szembeszállni – mondja a sussexi herceg a Netflix-műsorban.

Harry hozzáteszi: a királyi családból más sem volt hajlandó arra, hogy leüljön egy magánbeszélgetésre a lapszerkesztőkkel, és megmondja nekik, hogy ebből elég volt.

A herceg elmondja azt is, hogy a néhai nagymamája, a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő által 2020 elején összehívott – a helyszínként szolgáló nyári rezidencia után csak „sandringhami csúcsként” emlegetett – családi tanácskozáson bátyja, Vilmos trónörökös is csak „kiabált, ordítozott” vele, miközben a királynő szótlanul nézte a jelenetet.

Harry és Meghan 2020 márciusában végül felhagyott a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával, és első gyermekükkel, Archie Harrison Mountbatten-Windsorral együtt Kaliforniában telepedtek le.

Harry és a királyi család többi magas rangú tagja között azóta is feszült a viszony. Különösen feltűnő ez a feszültség és elhidegülés Harry és Vilmos trónörökös – az Egyesült Királyság majdani uralkodója – között, és erre Harry is közvetlenül utal, amikor a vele ordítozó Vilmosról beszél.

A sussexi herceg úgy fogalmaz, hogy az udvar sajtógépezete minden további nélkül még hazudni is hajlandó volt a sajtónak Vilmos védelme érdekében, és ez is éket vert közéjük.

A Netflix-sorozat múlt csütörtökön közzétett első három részében hangsúlyosan szó esett az anyai ágon afrikai-amerikai gyökerű Meghannal szembeni rasszista megnyilvánulásokról.

Harry elmondta, hogy az udvar részéről ebben az ügyben sem kapott sok segítséget, „a Buckingham-palota irányvonala az volt, hogy ne szólj semmit”.

Amikor ezt számon kérte, a válasz az volt, hogy miért kellene az ő feleségével kivételezettebben bánni, mint a királyi család más tagjaival.

Harry és Meghan az udvarban tapasztalt „rasszista megnyilvánulásokról” szólt a velük készült, világszerte hatalmas vihart kavart kétórás interjúban is, amelyet Oprah Winfrey-nek adtak tavaly márciusban.

A műsorban Meghan elmondta: még várandós volt elsőszülött kisfiával, Archie-val, amikor Harrynek „valaki” a királyi családból felvetette, hogy a születendő gyermek bőrszíne „vajon mennyire lesz sötét”.

Harry abban az interjúban kifejtette: a rasszista megnyilvánulásoknak is komoly szerepük volt abban, hogy ő és felesége 2020-ban felhagyott a királyi család szolgálatában végzett tevékenységével és Amerikába költözött. (MTI)