Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sztálin fiatalságáról forgat filmet Georgiában Mundruczó Kornél

Sztálin fiatalságáról forgat filmet Mundruczó Kornél. A grúz nyelvű produkció felvételeit 2025-ben kezdik Georgiában.

A The Revolution According to Kamo (A forradalom Kamo szerint) című film az Oscar-díjas lengyel filmrendező, Pawel Pawlikowski és Ben Hopkins forgatókönyvíró eredeti forgatókönyve alapján készül, amelyet Mundruczó állandó alkotótársa, Wéber Kata adaptált – számolt be róla hétfőn a Variety.com
A film a Kamo becenevű, tehetős kereskedőcsaládból származó Szimon Arsaki Ter-Petroszjannak, a későbbi bolsevik forradalmárnak a szegény családba született Szoszóval kötött barátságáról szól, akit a véreskezű diktátor Sztálinként ismert meg a világ.
A producerek között van Mike Goodridge, a Good Chaos produkciós cégtől és Ilya Stewart a Hype Stúdiótól. Társproducerként működik közre a magyar Proton Cinema, a francia MK Productions, a német Komplizen Film, a lengyel Madants és a georgiai Takes Film.
A forradalom Kamo szerint epikus történelmi film, de közben a gengszterfilm műfajában is megállja a helyét” – idézte Mundruczót a Variety.com.
A rendező hozzáfűzte, hogy a történettel kapcsolatban elsősorban a hatalom mechanizmusa foglalkoztatta, és az, „hogyan emelkedik egy ember a csúcsra„. Emellett a két férfi közötti, még gyermekkorukban szövődött szenvedélyes barátságot is be akarta mutatni.
Wéber Kata szintén azt emelte ki, hogy a produkció nem az életrajzi elemekre koncentrál, hanem azt ábrázolja, hogy „a hatalmi struktúrák hogyan képesek megrontani még a legtisztább érzelmeket is„. Kamo története – fogalmazott – „a barátság, az áldozatvállalás és az árulás története, s emellett egy sokak számára talán ismeretlen forradalmi mozgalom bűnügyi története„.
Mundruczó jelenleg az At the Sea című filmet forgatja az Egyesült Államokban Amy Adamsszel. Korábban az Apple+ streamingszolgáltató számára rendezte A zsúfolt szoba című minisorozat három epizódját Tom Hollanddal a főszerepben. Pieces of a Woman című filmje 2020-ban a velencei filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt. Jupiter holdja, Fehér isten és Delta című filmjeit pedig a cannes-i filmfesztiválon vetítették. (MTI)

Fotó: EPA / MTI