Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Továbbra is kamatmentes marad a Diákhitel 2

Az igénylők száma évről évre emelkedik.

A jelentősen emelkedő kamatszintek, a háborús gazdasági helyzet és a globális inflációs hatások ellenére továbbra is kamatmentes marad a Diákhitel 2, a Képzési Hitel és a Diákhitel Plusz – közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel.

Ugyanakkor jelezték, a szabadon felhasználható Diákhitel 1 kamata július 1-vel 4,99 százalékra – a jegybanki alapkamat alatti szintre – emelkedik, amely továbbra is a legkedvezőbb feltételekkel rendelkező szabad felhasználású hiteltermék marad. A társaság korábbi közlése szerint 2021 decemberében a Diákhitel 1 kamata 1,99 százalékos volt.

Közölték, a szabad felhasználású Diákhitel 1 tanulmányi hónaponként akár 150 ezer forintig is igényelhető, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók.

Kiemelték, hogy a bármikor igényelhető és ingyenesen előtörleszthető termékek iránti kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek, valamint a 2018-ban a kormány által bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik. A hitelkonstrukciók érdemi segítséget jelentenek a hallgatóknak.

Felidézték, hogy 2018-tól, ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Alig három év alatt csaknem 7000 édesanyának, több mint 6 milliárd forint értékben engedték el a tartozását.

Azon ügyfeleik számára, akik eddig éltek a hitelmoratórium adta lehetőséggel, továbbra is biztosítja a Diákhitel Központ a moratóriumban való bennmaradást – olvasható a társaság közleményében.