Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az NMHH duplájára emeli a mobiltelefon készülékcserére nyújtott támogatását

Húszról negyvenezerre növekszik a támogatás.

Meghosszabbítja mobiltelefon készülékcsere támogatási programját jövő év március végéig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, továbbá duplájára növeli a támogatások összegét, hogy az érintetteket ne érje hátrány a 3G-technológia kivezetése miatt – tájékoztatta az NMHH csütörtökön az MTI-t.

Azt írták, azok után, hogy májustól a kezdeményezés a 2G-s készülékekre is kiterjedt, július 18-ától az igénybe vehető támogatás az eddigi 20 ezer helyett 40 ezer forintra nő, miközben a választható telefonokra vonatkozó 120 ezer forintos felső értékhatár is megszűnik.

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy a szolgáltatók eltérő ütemben végzik 3G-hálózataik kivezetését. A folyamatot legkorábban elindító Magyar Telekom június 30-ig teljesen leállította 3G hálózatát, a Vodafone és a Yettel pedig jövő év májusától kezdte meg a lekapcsolási folyamatot.

Ahhoz, hogy a legfeljebb 3G-képes mobiltelefonnal rendelkezők továbbra is használhassák a mobilinternetet, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonra kell váltaniuk; az NMHH programja ehhez nyújt támogatást. Azoknak, akik hanghívásra, sms-küldésre használják a készüléküket, nincs tennivalójuk, ezek a funkciók továbbra is működnek majd a 2G-hálózatokon – írta a hatóság a közleményében.