Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Novák Katalin aláírta a katatörvényt

A köztársasági elnök szerint a „rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt”.

Novák Katalin hétfőn aláírta a katatörvény módosítását – jelentette be a Facebookon.

– Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható – írta a bejegyzésben a köztársasági elnök.

Hozzátette ugyanakkor, hogy érzékeli a felháborodást és azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való alkalmazkodás.

– Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket. Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre – tette hozzá Novák.

A bejegyzésben írt arról is, hogy rendkívüli időket élünk és hogy a háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja a hétköznapjainkat.

A köztársasági elnök úgy véli, hogy „rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt. Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség”, majd megjegyezte:

Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

– Összefogás, kölcsönös felelősségvállalás és belátás – ez segít minket túl a nehezén. Csak így maradhatunk talpon – zárta bejegyzését Novák Katalin.