Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Jövőre újabb 19 százalékkal emelkedhet a kötelező gépjármű felelősségbiztosítása

A nagyobb online alkuszok javasolják, hogy mindenki éljen a váltás lehetőségével.

Akár 19 százalékkal is emelkedhet jövőre a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) azoknak az ügyfeleknek, akik saját biztosítójuknál maradnak – közölte a CLB biztosítási alkuszcég hétfőn az MTI–vel.

A közlemény szerint idén ismét emelkedtek a korábban alacsonyan tartott indexdíjak vagyis, az ügyfelek biztosítói által kalkulált jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás összege.

A CLB portfóliójába tartozó gépjárműbiztosítások 70 százalékánál több mint 10 százalékkal – egyes szegmensekben akár 19 százalékkal – drágul jövőre a kgfb.

A közleményben kiemelték, hogy a novemberi váltás egyre kevesebb jármű tulajdonost érint, a többségnek az autó vásárlási dátumát megelőző 60 napban kell a kgfb megújításával – vagy a régi megtartásával – foglalkoznia.

A nagyobb online alkuszok mindenkit időben, már előre tájékoztatnak a várható díjalakulásról, de az index tarifát az évforduló előtt 50 nappal minden biztosítónak meg kell küldeni érintett ügyfeleinek – írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek érdemes megvárniuk az értesítőt, majd kalkulálni és összevetni több biztosító ajánlatát, hogy meg tudják találni a legkedvezőbb ajánlatot.