Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Április végéig marad érvényben az élelmiszerárstop

A választ szerint arra lehet következtetni, nem hosszabbítják meg a tervezett határidőt.

A hatályban lévő döntés szerint április 30-ig marad érvényben az élelmiszerárstop – közölte az ATV megkeresésére az Agrárminisztérium.

A tévécsatorna azt követően kapta ezt a választ, hogy megkérdezte a tárcát, hogy a kormány következő ülésén napirenden lesz-e az élelmiszerárstop, és mérlegeli-e a kabinet, hogy az április végi határidő előtt kivezeti azt – idézi a csatornát a 24.hu.

Az árstopot 2022 decemberében hosszabbították meg 2023 áprilisáig – az elhúzódó háborúra és a brüsszeli szankciókra hivatkozva –, a mostani válasz tehát azt jelenti, hogy a kormány jelenleg nem tervez változtatni a határidőn.

A rendelkezés a következő élelmiszerekre érvényes: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt 2,8 százalék zsírtartalmú tej, illetve a tojás és az étkezési burgonya.

Parragh László, az iparkamara elnöke a minap azt mondta: „Az árstop bevezetése az élelmiszeráraknál a társadalom alsó harmadának megélhetését támogatta, ilyen értelemben az helyes volt, de ez tartósan nem maradhat meg, mert a piacgazdaság alapjait elodázza.” Ezért szerinte akár már most, de inkább tavasszal ki kellene vezetni, és erről a kormánnyal is folyamatosan tárgyalnak.