Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

6 gyakori futárprobléma és azok elkerülése

A rossz futárszolgálattal való együttműködés számos problémát okozhat az Ön vállalkozásának. Ha egy probléma felmerül, és a futár nem tesz semmit a helyzet orvoslása érdekében, az is negatív hatással lehet az Ön vállalkozására. Összegyűjtöttük az öt leggyakoribb futárproblémát, és tippeket adunk, hogyan kerülheti el őket.

1. Késedelmes szállítások
2. Elfogadhatatlan állapotban szállított áruk
3. Versenyképtelen árképzés
4. Gyenge ügyfélszolgálat
5. Gyakori szolgáltatási problémák

Késedelmes kiszállítás

A késedelmes kézbesítés mind a címzett, mind a feladó számára problémát jelent. A címzett nem akar a kelleténél tovább várni a kézbesítésre, Ön pedig nem akarja, hogy az Ön vállalkozása rossz hírű legyen, mert nem képes időben kézbesíteni. Az ügyfelek az Ön futárszolgálata által megadott kézbesítési időponthoz igazodva terveznek, így frusztráltak és kellemetlenek lesznek, ha ez a határidő kimarad.

Hogyan kerülheti el?

Az egyik módja ennek leküzdésére az, hogy alapos kutatást végez a futárszolgálat hírnevéről. Például nézze meg az ajánlásokat és a véleményeket, mielőtt döntést hozna. Ha egy futárcég rengeteg ötcsillagos értékelést kap a pontos kiszállítások miatt, akkor tudni fogja, hogy megbízhat benne, hogy időben eljuttatja az árut a célállomásra. Ne válasszon olyan futárszolgálatot, amelyik semmilyen futár szoftvert nem használ az ügyvitelében, mert enélkül manapság nem lehet profi szolgáltatást nyújtani.

Elfogadhatatlan állapotban szállított áruk

Azt szeretné, ha az áruja abban az állapotban érkezne meg, ahogyan eredetileg elküldte. Nem szeretné, ha a címzettek kapcsolatba lépnének Önnel, és azt mondanák, hogy a termékek eltörtek vagy alkalmatlanok. Ha ez megtörténik, csereárut kell küldenie, így az Ön vállalkozásánál veszteség keletkezik. A biztosítás megoldhatja ezt, de ott van még a biztosítási ügyintézés és a felelősség kérdése (pl. csomagolás megfelelősége). A jobb futár applikációk általában képesek fotót készíteni a csomagról, így sérülés esetén könnyebben azonosítható a felelős.

Hogyan kerülheti el?

Annak elkerülése érdekében, hogy az áruja nehogy elfogadhatatlan állapotban érkezzen meg a célállomásra, a legjobb, amit tehet, hogy együttműködik egy jó hírű futárral, aki tanácsot tud adni a termékek biztonságos csomagolásával kapcsolatban. Minden egyes árucikket biztonságosan és biztonságosan kell becsomagolni, hogy a szállítás során semmi se sérüljön meg vagy vesszen el.

Versenyképes árképzés

Senki sem akar túl sokat fizetni egy olyan szolgáltatásért, amit nem kap meg. Meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt a megfizethető és a vadul drága között. Ha túl olcsó lehetőséget választ, fennáll a lehetősége, hogy rossz szolgáltatást kap. Ez azonban nem jelenti azt sem, hogy a legdrágább lehetőség lesz a legjobb az Ön vállalkozása számára. A pontos árkalkuláció ma már nem ördöngösség, a jó futár szoftverek képesek automatikusan is fuvardíjat kalkulálni.

Hogyan kerülheti el?

Mint mondtuk, meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt a két véglet között. Az egyik nagyszerű módja annak, hogy elkerülje, hogy túl sokat fizessen egy olyan szolgáltatásért, amelyet soha nem fog használni, ha olyan futárokat keres, amelyek személyre szabott megoldásokat kínálnak. Ez lehetővé teszi, hogy a szolgáltatást az Ön egyedi igényeihez igazítsa, így nem fog pénzt pazarolni. Amikor potenciális futárokkal beszél, törekedjen arra, hogy mindegyikük versenyképes árajánlatot kapjon.

Gyenge ügyfélszolgálat

A barátságtalan és nem segítőkész ügyfélszolgálat három olyan tulajdonság, amelyet semmiképpen sem szeretne megtapasztalni a futárszolgálattal. Ha valami sajnos rosszul sül el, nem szeretné, ha vállalkozása vagy ügyfelei egy rossz modorú emberrel kerülnének kapcsolatba a telefon másik végén. Az emberek általában megbocsátóbbak, ha tisztelettel bánnak velük.
Egy dolog, amit figyelembe kell venni, az az ügyfélszolgálat által nyújtott támogatás szintje, ha valami rosszul sül el, empatikusnak és megértőnek kell lenniük az Ön helyzetével szemben. Az utolsó dolog, amit egy vállalkozás szeretne, hogy valami történjen a szállítással, és a futárszolgálat ne törődjön vele, mivel nem az ő árujukat szállítják. Érdemes olyan futárszolgálatot választania, akinek a futár szoftverében van ügyfél interfész, így online intézhet egy rakás dolgot.

Hogyan kerüljük el?

A futárszolgálattal való első érintkezési pontok során fel tudja mérni, hogy az ügyfélszolgálatuk jó vagy rossz. Udvariasak? Az udvarias viselkedés fontos, mivel nem szeretne olyasvalakivel dolgozni, aki nem segítőkész és udvariatlan. Segítőkésznek és türelmesnek tűnnek? Ha igen, akkor nagyszerű. De ha nem, akkor ez nem az a vállalkozás, amellyel partneri viszonyt kellene keresnie.

Gyakori szolgáltatási problémák

Az olyan problémáktól kezdve, mint például az árajánlat pontatlanul érkezett, az átvétel nem a várt módon történik, vagy a kiszállítás rossz címre érkezik, a szolgáltatási problémák problémákat okozhatnak a folyamatban. A gyakori problémák gyakori problémákhoz vezethetnek az egész vállalkozásában, ami mindenképpen rontja a hírnevét. Ha megbízható futár programmal dolgozik a futárszolgálat, akkor a félrecímzés ritkábban fordul elő.

Hogyan kerülheti el?

Azok a futárok, akik lépést tartanak a legújabb technológiával, azaz az intelligens útvonaltervezéssel, általában a legkevesebb problémával találkoznak. Innovatív rendszerük (mint pl. a Deliveo, vagy más hasonló rendszer) nem csak abban segít nekik, hogy hatékonyan irányítsák a napi működésüket, de lehetővé teszi számukra a proaktív megközelítést is, ami azt jelenti, hogy még azelőtt tudják kezelni a problémákat, mielőtt azok túl komolyra fordulnának. Ha egy futárszolgálat nem használ semmilyen futár szoftvert, nyugodtan ajánlhatja neki a Deliveo futár rendszerét, mert minden fent felsorolt problémában segíti a futárszolgálatot.