Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hogyan válasszunk raktárkezelő rendszert – 9 tipp

Az ellátási láncok változnak, és soha nem volt még ilyen fontos, hogy a raktárkezelő szoftvereket beépítsék a raktárüzemeltetésbe. A mai ügyfelek többet várnak el, és a digitális ellátási láncra való átállás miatt a raktározási és logisztikai vezetőknek meg kell érteniük, hogyan válasszanak olyan raktárkezelő rendszert, amely a következő szintre lendíti vállalkozásukat.

Hogyan válasszunk raktárkezelő rendszert?

Készen áll arra, hogy megtanulja, hogyan válassza ki a megfelelő raktárszoftvert a jobb raktári működés érdekében? Itt van minden, amit tudnia kell ahhoz, hogy kiválassza azt a raktárkezelő programot, amely a legjobb megtérülést biztosítja a befektetése számára, és javítja üzleti működését.

1. Tekintse az időzítést

A siker egyik kulcsa, hogy tudja, mikor érdemes megoldásokkal bővíteni a raktárát, és van egy módja annak, hogy felismerje, mikor van itt az ideje. Ha folyamatosan növeli a raktári dolgozók számát, hogy lépést tartson a kereslettel és biztosítsa az ügyfelek elégedettségét, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy komolyan foglalkozzon egy raktárkezelő rendszer kiválasztásával.

2. Fontolja meg a készletellenőrzést

Ha a leltár nem megfelelő és nem valós időben frissül, az ügyfélszolgálati képességei sérülni fognak. A raktár program kiválasztásakor fontos, hogy a kiválasztási folyamat során olyan termékekkel foglalkozzon, amelyek segíthetnek a készleteket úgy rendezni, hogy azok jobban kezelhetővé váljanak. Az WebDepó például valós időben rögzíti a komissiózást, ami azt jelenti, hogy a készletszintek mindig pontosak lesznek.

3. Hagyja, hogy az üzlet irányítsa a döntéseit

Az informatikai részleg nagy segítséget jelent, amikor egy vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetését fontolgatja, de a döntés meghozatalakor a teljes üzleti modell pártlogisztikáját is figyelembe kell venni. Sok elosztóközpont elköveti azt a hibát, hogy hagyja, hogy az IT vezesse a döntést, ahelyett hogy az üzlet vezetné azt.

4. A költségek

Amikor egy raktárkezelő program bevezetésén gondolkodik, okos dolog beszélni a szoftvergyártó képviselőjével, hogy megértse az Ön igényeit, és hogy mennyibe fog kerülni a rendszer üzembe helyezése és működtetése. A sikeres raktárprogram-fejlesztők szívesen együttműködnek Önnel igényeinek és költségvetésének felmérésében, mielőtt eladnának Önnek.

5. Valós statisztikákra támaszkodjon

Sok vállalat beszélni fog önnel arról, hogy mennyi pénzt tudnak megtakarítani a vállalatának, de mindig kérjen konkrétumokat. Például egy dolog, ha egy értékesítő azt mondja, hogy jelentős megtakarítást és megtérülést fog tapasztalni a termékükkel, és egy másik dolog, ha megmutatja, hogy a termékük hogyan hatott a meglévő ügyfeleikre. A vezető raktárkezelő szoftverek gyártói például magabiztosan állíthatják, hogy ügyfelei rendszeresen 90%-kal csökkentik a hibás szedések számát és 39%-kal növelik az óránként szedett átlagos esetek számát.

6. Gondolj az évszakokra

Ha a forgalmazási vállalkozásának szezonálisan kell előrejeleznie a megrendeléseket, akkor olyan raktárkezelő szoftvert kell keresnie, amely az ajánlat részeként előrejelzést is kínál. A mai raktárvezetők tisztában vannak azzal, hogy az emberi számításokra hagyatkozni a szezonális megrendelések előrejelzésében nem produktív, és könnyen az ügyfelek elégedetlenségéhez vezethet. Ehelyett, ha egy raktárprogram a múltbeli adatok alapján számítja ki ezeket az igényeket, a raktárvezetők megnyugodhatnak, és tudhatják, hogy a csúcsidőben is megfelelő mennyiségű termékkel fognak rendelkezni.

7. Tekintse át az üzleti kapcsolatait

Egy raktárkezelő szoftver megvásárlásakor Ön kapcsolatot létesít a szállítóval, és ez a kapcsolat fontos tényezője annak, hogy mennyire lesz sikeres a rendszerrel. Az raktárprogram fejlesztőjére támaszkodik majd a technikai támogatás, a rendszer megvásárlása előtti igényeinek felmérése, valamint a folyamatos képzési és egyéb területeken nyújtott támogatás tekintetében. Amikor a kiválasztási folyamat során beszél a szállítóval, mindenképpen vegye figyelembe, hogy mennyire segítőkész. Olyan szoftverbeszállítóval kell igyekeznie üzletet kötni, aki mindig reagál az Ön igényeire.

8. Gondoljon a növekedésre

A raktárprogramok elemzésekor beszélnie kell a szállítóval arról, hogy hogyan használhatja a rendszert, ha vállalkozása tovább növekszik. Egyes raktárkezelő rendszerek megnehezítik a rendszer módosítását, ha vállalkozása növekszik, míg mások megkönnyítik a folyamatot. Ha azt tervezi, hogy bővíti vállalkozását – és ki nem? – győződjön meg róla, hogy a raktárkezelő rendszere könnyen együtt tud fejlődni Önnel.

9. A kapcsolódás a kulcs

Egyetlen vállalkozás sem működik szigetként, és ez különösen igaz az elosztóközpontokra. A beszállítókkal, fuvarozókkal és ügyfelekkel fenntartott kapcsolatai és kapcsolatai kulcsfontosságúak. Mindannyiuktól visszajelzésre és információra van szüksége, és egy jó raktárkezelő rendszer biztosíthatja, hogy ezek a kapcsolatok megteremtődjenek, és hozzájáruljanak a sikeréhez. Az WebDepó például biztosítja, hogy ügyfelei a rendszerbe belépjenek, és lássák a készletüket.
Ha szeretne egy korszerű raktárkezelő programot kipróbálni, ne hagyja ki a WebDepót: mav-it.hu/webdepo