Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Hogyan válasszunk raktárkezelő rendszert – 9 tipp

Az ellátási láncok változnak, és soha nem volt még ilyen fontos, hogy a raktárkezelő szoftvereket beépítsék a raktárüzemeltetésbe. A mai ügyfelek többet várnak el, és a digitális ellátási láncra való átállás miatt a raktározási és logisztikai vezetőknek meg kell érteniük, hogyan válasszanak olyan raktárkezelő rendszert, amely a következő szintre lendíti vállalkozásukat.

Hogyan válasszunk raktárkezelő rendszert?

Készen áll arra, hogy megtanulja, hogyan válassza ki a megfelelő raktárszoftvert a jobb raktári működés érdekében? Itt van minden, amit tudnia kell ahhoz, hogy kiválassza azt a raktárkezelő programot, amely a legjobb megtérülést biztosítja a befektetése számára, és javítja üzleti működését.

1. Tekintse az időzítést

A siker egyik kulcsa, hogy tudja, mikor érdemes megoldásokkal bővíteni a raktárát, és van egy módja annak, hogy felismerje, mikor van itt az ideje. Ha folyamatosan növeli a raktári dolgozók számát, hogy lépést tartson a kereslettel és biztosítsa az ügyfelek elégedettségét, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy komolyan foglalkozzon egy raktárkezelő rendszer kiválasztásával.

2. Fontolja meg a készletellenőrzést

Ha a leltár nem megfelelő és nem valós időben frissül, az ügyfélszolgálati képességei sérülni fognak. A raktár program kiválasztásakor fontos, hogy a kiválasztási folyamat során olyan termékekkel foglalkozzon, amelyek segíthetnek a készleteket úgy rendezni, hogy azok jobban kezelhetővé váljanak. Az WebDepó például valós időben rögzíti a komissiózást, ami azt jelenti, hogy a készletszintek mindig pontosak lesznek.

3. Hagyja, hogy az üzlet irányítsa a döntéseit

Az informatikai részleg nagy segítséget jelent, amikor egy vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetését fontolgatja, de a döntés meghozatalakor a teljes üzleti modell pártlogisztikáját is figyelembe kell venni. Sok elosztóközpont elköveti azt a hibát, hogy hagyja, hogy az IT vezesse a döntést, ahelyett hogy az üzlet vezetné azt.

4. A költségek

Amikor egy raktárkezelő program bevezetésén gondolkodik, okos dolog beszélni a szoftvergyártó képviselőjével, hogy megértse az Ön igényeit, és hogy mennyibe fog kerülni a rendszer üzembe helyezése és működtetése. A sikeres raktárprogram-fejlesztők szívesen együttműködnek Önnel igényeinek és költségvetésének felmérésében, mielőtt eladnának Önnek.

5. Valós statisztikákra támaszkodjon

Sok vállalat beszélni fog önnel arról, hogy mennyi pénzt tudnak megtakarítani a vállalatának, de mindig kérjen konkrétumokat. Például egy dolog, ha egy értékesítő azt mondja, hogy jelentős megtakarítást és megtérülést fog tapasztalni a termékükkel, és egy másik dolog, ha megmutatja, hogy a termékük hogyan hatott a meglévő ügyfeleikre. A vezető raktárkezelő szoftverek gyártói például magabiztosan állíthatják, hogy ügyfelei rendszeresen 90%-kal csökkentik a hibás szedések számát és 39%-kal növelik az óránként szedett átlagos esetek számát.

6. Gondolj az évszakokra

Ha a forgalmazási vállalkozásának szezonálisan kell előrejeleznie a megrendeléseket, akkor olyan raktárkezelő szoftvert kell keresnie, amely az ajánlat részeként előrejelzést is kínál. A mai raktárvezetők tisztában vannak azzal, hogy az emberi számításokra hagyatkozni a szezonális megrendelések előrejelzésében nem produktív, és könnyen az ügyfelek elégedetlenségéhez vezethet. Ehelyett, ha egy raktárprogram a múltbeli adatok alapján számítja ki ezeket az igényeket, a raktárvezetők megnyugodhatnak, és tudhatják, hogy a csúcsidőben is megfelelő mennyiségű termékkel fognak rendelkezni.

7. Tekintse át az üzleti kapcsolatait

Egy raktárkezelő szoftver megvásárlásakor Ön kapcsolatot létesít a szállítóval, és ez a kapcsolat fontos tényezője annak, hogy mennyire lesz sikeres a rendszerrel. Az raktárprogram fejlesztőjére támaszkodik majd a technikai támogatás, a rendszer megvásárlása előtti igényeinek felmérése, valamint a folyamatos képzési és egyéb területeken nyújtott támogatás tekintetében. Amikor a kiválasztási folyamat során beszél a szállítóval, mindenképpen vegye figyelembe, hogy mennyire segítőkész. Olyan szoftverbeszállítóval kell igyekeznie üzletet kötni, aki mindig reagál az Ön igényeire.

8. Gondoljon a növekedésre

A raktárprogramok elemzésekor beszélnie kell a szállítóval arról, hogy hogyan használhatja a rendszert, ha vállalkozása tovább növekszik. Egyes raktárkezelő rendszerek megnehezítik a rendszer módosítását, ha vállalkozása növekszik, míg mások megkönnyítik a folyamatot. Ha azt tervezi, hogy bővíti vállalkozását – és ki nem? – győződjön meg róla, hogy a raktárkezelő rendszere könnyen együtt tud fejlődni Önnel.

9. A kapcsolódás a kulcs

Egyetlen vállalkozás sem működik szigetként, és ez különösen igaz az elosztóközpontokra. A beszállítókkal, fuvarozókkal és ügyfelekkel fenntartott kapcsolatai és kapcsolatai kulcsfontosságúak. Mindannyiuktól visszajelzésre és információra van szüksége, és egy jó raktárkezelő rendszer biztosíthatja, hogy ezek a kapcsolatok megteremtődjenek, és hozzájáruljanak a sikeréhez. Az WebDepó például biztosítja, hogy ügyfelei a rendszerbe belépjenek, és lássák a készletüket.
Ha szeretne egy korszerű raktárkezelő programot kipróbálni, ne hagyja ki a WebDepót: mav-it.hu/webdepo